Támogatná a fogamzásgátlást az Együtt

2018. január 19. 15:33

Tb-támogatást javasol a korszerű fogamzásgátló és esemény utáni tablettákra az Együtt.

2018. január 19. 15:33

Az Együtt - a Korszakváltók pártja tb-támogatást javasol a korszerű fogamzásgátló és esemény utáni tablettákra. A párt emellett a pedagógusok és a szülők bevonásával növelné a prevenciót és javítaná a felvilágosítás helyzetét.

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy 2016-ban Magyarországon mintegy harmincezer abortuszt hajtottak végre. Hozzátette, hogy eközben a 15-19 éves korosztályban rendkívül magas a szülések száma.

Hajdu Nóra a kormány mulasztásának nevezte, hogy még mindig nem tartják be a magzati élet védelméről szóló törvény rendelkezéseit. A jogszabály alapján ugyanis a rászorulók rendelkezésére kellene bocsátani a fogamzásgátló tablettákat, de a gyakorlatban az állam csak az abortusz esetén segít rajtuk – közölte. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a fogamzásgátló tabletták beszerzése havi 3-4 ezer forintba kerül, ezért azokat nem engedheti meg mindenki magának.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2018. január 20. 04:18
A kormány a fogamzást támogatja, a libsik annak meggátolását támogatnák. A kormány az élet pártján, a libsik a halál pártján. A kormány Isten útját követi, a libsik a Sátánét.
zakar zoltán béla
2018. január 19. 21:31
Te, Ósdi, Ódon Coton,ott fönn ahol a lölköm löbög, mondd öl nököm/Lefagyasszam-e a lejárt szavatosságú bűzölgő ivarsöjtöm?
Berecskereki
2018. január 19. 18:06
Az Együtt a fogalmazásgátlást támogatja. Erre szednek tablettát. Pedig kuncze féle tablettát is szedhetnék.
noMores
2018. január 19. 17:12
A prolik egyreszt leszarnak, ha valaki az egeszsegugyet vagy az oktatast akarna rendbetenni, masreszt ettol a csapattol mi hiteles? A 14. havi nyugdijat ugyis eloveszi orban, ha eg a haz, a populista versenyt ez a felcsuti suttyo megye2-es soprogeto nyeri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!