Ezek a képek nyertek nagydíjat a 36. Magyar Sajtófotó Pályázaton

2018. január 29. 15:25

Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotóriportere nyerte a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját, az André Kertész Nagydíjat pedig Mónus Márton az MTI külső munkatársa kapta.

2018. január 29. 15:25

Móricz-Sabján Simon a Világgazdaság fotóriportere nyerte a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját Borsosék című, egy nyolctagú Csongrád megyei családot bemutató sorozatával. Az André Kertész Nagydíjat Mónus Márton az MTI/MTVA külső munkatársa kapta A krízisautó éjszakája című sorozatáért, amely a Menhely Alapítvány munkájáról készült – jelentették be a szervezők a hétfői budapesti eredményhirdetésen.

Móricz-Sabján Simon díjazott sorozatának fotói:

Mónus Márton díjnyertes sorozata:

Mónus Márton megkapta a 30 év alatti legjobb teljesítményt nyújtó fotográfusnak járó Szalay Zoltán-díjat is.

A legjobb hírképért odaítélt Escher Károly-díjjal Asszonyi Esztert a HVG külső munkatársát, míg a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjjal Végh Lászlót a Magyar Nemzet Magazin fotósát jutalmazták. A megyékben dolgozó legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter Kerekes M. István lett. A közmédia fotóriporterei hat díjat nyertek el.  

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által kiírt Magyar Sajtófotó Pályázatra idén 247-en pályáztak sikeresen 2260 munkával; a zsűri összesen 6302 képet tekintett meg.

(MTI fotó: Móricz-Sabján Simon, Mónus Márton)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. április 05. 15:21
Ezek a képek csak azt erősítik..........KELLETT AZ A TÖRVÉNY!!!!!!
írmag
2018. január 30. 09:05
Lassan a cipőfűzővel is lehet képet készíteni, de ez nem függ össze a mindenhol garmadával grasszáló - nem tudni miből élő - lesifotósok színvonalával, mint ezt a "nagydíjas képek" is bizonyítják.
zakar zoltán béla
2018. január 29. 18:15
A hajléktalanok fotózása kasszasiker?! 30 ezüst?!
Rideg Planeta
2018. január 29. 17:35
Azért dijazzák, mert a libsi PC azt jelenti, hogy csak képeken ámuldoznak ezeken a szerencsétleneken. Ők persze be nem tennék oda a lábukat, csak elméletben egy romkocsmában sajnálkoznak, hogy mik is vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!