Varga Mihály: Kiemelkedő üzletemberekre van szükség

2017. december 01. 07:27

Az Év Üzletembere díjátadóján Magyarország és az Európai Unió versenyképességéről beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2017. december 01. 07:27

Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is erősítik a kiemelkedő üzletemberi teljesítmények – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EY Az Év Üzletembere díjátadóján csütörtök este Budapesten. A fődíjat Váradi József, a Wizz Air alapítója és ügyvezetője kapta, így ő képviselheti Monte-Carlóban Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében. A döntősök között szerepeltek a közép-európai szinten is piacvezető baromfitermelő Master Good cégcsoport tulajdonosai, Bárány László és fiai, ifj. Bárány László és Bárány Péter, valamint Szabó Antal, a Poli-Farbe alapítója és ügyvezető igazgatója, akinek festékgyártással foglalkozó vállalata szintén piacvezető Magyarországon.

Ha versenyképességről kell beszélni, a kitüntetett cégvezetők jó példák, hiszen megvan bennük az elhivatottság, a kitartás, az együttműködésre való képesség, ami minden csapat alapja, és ami a gazdaságot is előre viszi – jegyezte meg Varga Mihály. 

A Lisszaboni Stratégia célja az volt, hogy 2010-re az Európai Unió a világ legversenyképesebb térségévé váljon – hangsúlyozta Varga Mihály, aki arra is kitért, hogy „ebből nem lett semmi, mert a közösség nem volt képes felnőni a globális kihívásokhoz”. Szerinte a díjazottak és a hozzájuk hasonlók munkája változtathatja meg pozitív irányba a folyamatot. 

Az üzleti élet képviselőiből álló bírálóbizottság különdíjasokat is választott. Benes Anita, a divatiparban tevékenykedő Dalaarna alapítója és vezető tervezője, Lám István, a digitális alapú okos megoldásokra szakosodott Tresorit ügyvezetője, Rózsa Balázs, a mikroszkópgyártással foglalkozó Femtonics alapítója és Szilassy László, a folyamatirányítási egységeket fejlesztő Gamma Digital vezetője nyerte el ezt a kitüntetést.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. december 02. 10:40
Nem ertem, miert nem Meszaros Lorincet valasztjak MINDEN evben??? Hisz az uzletei vilagrekord szinten szarnyalnak, hoi wizzair-ek, akik a mocskos nyugatra szallitjak a hazaarulokat, boven 100% alatt teljesitenek!!
zakar zoltán béla
2017. december 01. 15:54
ha 80%-uk.../j.
csuka
2017. december 01. 15:51
Napi FIDESZDSZ maffia hírek: „Kovács Tamás hatalmasat csalódott Orbánban és a Fideszben, amire 1994 óta mindig szavazott.” http://index.hu/belfold/2017/12/01/jobbik_kardvivo_kovacs_tamas_kepviselojelolt/ --- Folytatjuk (a lopást): „Több száz NER-lovag szerzett százmilliókat” http://index.hu/gazdasag/2017/11/30/tobb_ezer_ner-lovag_szerzett_szazmilliokat_i._resz/ --- A FIDESZ maffia jobban teljesít: „MÉG CSAK DECEMBER ELEJE VAN, DE MÁR 15-EN HALÁLRA FAGYTAK November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke a Hír TV reggeli műsorában.” https://alfahir.hu/2017/12/01/fagyhalal_tuzifa_apati_istvan --- A Kedves maffiózó vajda jó Soros tanítvány: „A kormányfő ugyanis azt mondta régi támogatójáról, Soros Györgyről, hogy "sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába". Ez elég izgalmas kijelentés annak fényében, hogy pont Orbán Viktor volt az, aki nyilvánosságra került Wikileaks-iratok szerint 2006-ban azt mondta amerikai diplomatáknak, hogy ne arra figyeljenek, amit a választóknak mond, hanem arra, amit cselekszik. Azaz neki se a száját nézzék, hanem a kezét - mert a spekuláns az bizony olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába. Csak tanulni, tanulni, tanulni...” https://alfahir.hu/2017/12/01/orban_viktor_soros_gyorgy_spekulacio --- Csendben leváltották a napi 110 ezerért nyaraló zánkai táborfőnököt http://hvg.hu/itthon/20171201_hornyak_levaltottak
zakar zoltán béla
2017. december 01. 14:17
++++++++Tisztességes, becsületes üzletemerekre és vállalkozókra, s nem baj az sem, 80%-uk művelt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!