Elhatárolódik az ATV Nagy Bandó Andrástól

2017. december 20. 14:12

Nagy Bandó András tényállítasai súlyosan sértették egy politikus magánéletét és személyiségi jogait – írja szerdai közleményében az ATV.

2017. december 20. 14:12

„Az ATV mindig és minden helyzetben tiszteletben tartja mások személyiségi jogait. Nagy Bandó András tényállítasai súlyosan sértették egy politikus magánéletét és személyiségi jogait, ezért nem tesszük közzé a videót. Ez a lépés a csatorna saját döntése” – írja szerdai közleményében az ATV. 

Nagy Bandó András volt Rónai Egon vendége a kedd esti Egyenes Beszédben, ahol markáns véleményének adott hangot. A humorista többek között így fogalmazott: „Ha betörnek hozzád fegyverrel, te lelőheted a fegyveres rablót. Ugyanolyan erővel szállhatsz szembe, mint amilyennel bejön. Ez az ország így áll most. Ha ilyen helyzetet teremt Orbán, várhatja, hogy meg fog történni valami” – ütötte fel mondandóját Nagy Bandó András, ám itt nem állt meg. 

„Múltkor Kecskeméten voltam, tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól – és most olyat mondok, amiről, valószínűleg azt mondjátok, hogy abszurd –, hogy oda viszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe.” A műsorvezető e ponton közbelépett, mondván, „ez egy elég régi mendemonda”, mire a humorista így felelt: „Nem magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél?” 

A csatorna eltávolította oldaláról a beszélgetést. Közleményükben úgy fogalmaznak, ez a saját döntésük. Rónai Egon műsorvezető Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre: „Tegnap este az Egyenes beszédben Nagy-Bandó András volt az egyik vendégem. A népszerű író-humorista egy politikus magánéletére és egészségi állapotára tett súlyos megjegyzéseket. Ahogy rögtön az adásban is jeleztem, hogy ezzel nem értek egyet, ezúton is hangsúlyosan kijelentem, hogy ettől a konkrét esettől és minden hasonlótól határozottan elhatárolódom. A fantázia lehet egy alkotó ember munkaeszköze, de személyiségi jogokat sértő mondatok nem lehetnek egy beszélgetés tárgyai. Ennek megítéléséhez annyit, hogy éppen ez a szemlélet az egyik értéke az ATV-nek, és ezt én magam is óvni szeretném.”

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bortom100
2017. december 22. 07:39
Az sem volt semmi amikor azt mondta,hogy a vidéki kocsmákban már Orbán halálára isznak....
antioxi
2017. december 21. 19:46
N.B.A. nem bolond, tudatosan beszél és hivatásos árokásó - még ő/ők ugatnak a jobboldal gyűlölet keltéséről.
1istvan
2017. december 21. 15:33
rónainak akkot és ott kellett volna elhatárolódni!!! nem utólag mikor megkapja az engedélyt vagy esetleg figyelmeztetik, netán kötelezik rá. ott vigyorgott és elintézte egy áá ez régi legenda, és egy szóval se mondta; neked bandó elment a józan eszed, állj fel és menj ki! ezek után persze a dologra csak ráerősített a másik féleszűvel kérive. szinte folytatása volt az előző "interjúnak" rónainak mindegy hogyan, csak ekézzék orbánt!
makapaka2
2017. december 21. 15:10
Nagy- Bandó ezzel a megjegyzésével egészen undorítóvá, sőt szánalmassá vált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!