Varga: A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

2017. október 20. 11:57

Nemcsak a természeti erőforrások határozzák meg egy ország gazdasági potenciálját, hanem a vezetői adottságok, az oktatási rendszer, a gazdasági alkalmazkodóképesség is lehet a siker kulcsa – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2017. október 20. 11:57

A nemzetek sikere egyre inkább azon múlik,  hogy meg tudják-e teremteni saját alkalmazkodó- és versenyképességüket, azon, hogy gazdaságuk mennyire rugalmas – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten egy díjátadó ünnepsége. 

Varga Mihály a szeptember és október legsikeresebb vállalkozásainak díjazásán arról beszélt, Magyarország számára mindenképpen jó hír, hogy ma már nemcsak a természeti erőforrásokkal való ellátottság határozza meg egy ország gazdasági potenciálját, hanem azok az országok is sikeresek lehetnek, amelyek szellemi képessége – például a vezetői adottságok, az oktatási rendszer, a gazdasági alkalmazkodóképesség – átlag feletti.

Hozzátette: a Sikeres Vállalkozásokért Díjnak is az egyik alapvető funkciója, hogy olyan példákat mutassanak más magyar vállalkozásoknak, amelyeken keresztül ezek a cégek is sikeresebbé válhatnak.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. október 20. 15:32
A vezetoink lopnak, az oktatast most basztak szet (innovaciora elfogyott a penz, munkaalapu tarsadalmat viszont jol epitjuk, a robotizacio meg a hanyatlo nyugat hulyesege), mi a faszrol hadoval ez a hulye?
még fokozza
2017. október 20. 13:33
Akkor sikeres a nemzet, ha jó focistái és stadionjai vannak!!
zolizolizoltan
2017. október 20. 13:23
A természetben nem létezik szabad mész, mert ezt már régen mészkővé alakította volna a széndioxid. A mészkövet tehát égetni kell, hogy mész legyen belőle, de az égetéskor széndioxid keletkezik. :))) Ha nem meszet veszünk alapul, akkor azt lehet mondani, bármely anyagra, amely el tudja nyelni a széndioxidot, az vonatkozik, hogy mesterségesen kellene előállítani. Nem értem, mi ebben a ráció?
pemete jakab
2017. október 20. 13:21
"Nemcsak a természeti erőforrások határozzák meg egy ország gazdasági potenciálját, hanem a vezetői adottságok, az oktatási rendszer, a gazdasági alkalmazkodóképesség" Vezetői adottságok - Mészáros 1000-szeres vagyongyarapodása a cégei által valóban a vezetői adottságainak köszönhető? Vagy éppen a politikai vezetők által favorizált kereskedőházak tényleg lendítettek a gazdaság szekerén? Oktatási rendszer - lásd PISA-teszt a gazdasági alkalmazkodóképesség - ez meg egy ködös valami
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!