Nézze meg, merre kanyaroghat Budapest legújabb villamosvonala

2017. augusztus 30. 20:31

Hamarosan a Hungexpot a Pillangó utcával összekötő villamosvonal épülhet a fővárosban.

2017. augusztus 30. 20:31

Új villamosvonalat kaphat Budapest – a HVG írta meg, hogy a Magyar Közlönyben már szerepel is a maximum 4 milliárdos beruházás. Az új vonal a 2-es metró Pillangó utcai állomását kötné össze a Hungexpoval – a beruházás a vásárközpont fejlesztéséhez kapcsolódik, melyet 1,528 milliárdból újítanak majd fel.

Vitézy Dávid, korábbi BKK-vezér Facebookján úgy fogalmaz, a vonal a Pillangó utcai állomás mellől indulhat, majd az Albertirsai útra kanyarodva haladhat az Expo térig, sőt, a Hungexpo területére is behajtana.

Természetesen a Hungexpo fejlesztése nem érne semmit egy nagyszabású rendezvény nélkül: 2020-ban budapesten rendezik az Eucharisztikus Világkongresszust, de 2021-ben a Vadászati Világkiállításnak is a magyar főváros ad otthont.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. szeptember 03. 20:13
Eddig az Örs Vezér térről (metróvégállomás) indult egy busz a Hungexpora...Fogalmam sincs minek a villamos, elég lenne igény szerint sűríteni a buszjáratot.
még fokozza
2017. augusztus 31. 13:45
Kár, hogy nincs megállója a Puskás Ferenc stadionnál. A szurkolók könnyebben tudnának elmenni megnézni a kedvenc focicsapatuk varázslatát.
balbako_
2017. augusztus 31. 09:26
Ezzel is gazdagodik a város nem mellesleg környezetbarát.
békalepcse
2017. augusztus 30. 23:07
Vadászati világkiállítás az fasza, de előtte nem lenne célszerű megnövelni hazánk területeinek vadeltartó képességét? Mondjuk a mezővédő erdősávok újratelepítésével, az erdők ökológiai sokszínűségének visszaállításával, egyenerdők helyett? Azon kívül a hódok visszatelepítése is fontos lenne, mert azok a jószágok tudnak gazdálkodni a vízzel, ami nélkül nincs élet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!