Fidesz: Az ellenzéket nem érdekli a betegek sorsa

2017. július 12. 17:11

A Fidesz szerint nem érdekli az ellenzéket a főváros egészségügyi ellátása, hiszen megtámadták Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztését.

2017. július 12. 17:11

A Fidesz-frakció szerint az ellenzéket valójában nem érdekli sem a főváros egészségügyi ellátása, sem a betegek sorsa, hiszen első dolguk, hogy támadják Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztését, a budai szuperkórházat.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának szerdai közleményében az áll: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk ideje alatt csak leépíteni és kifosztani tudták az egészségügyet, és „ma is csak üres szólamokra képesek”, valójában nem érdekli őket sem a főváros egészségügyi ellátása, sem a betegek sorsa. Nem támogatták a jövő évi költségvetést sem, amely 542 milliárd forinttal több pénzt biztosít az egészségügynek, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetés, és garantálja a budapesti kórházfejlesztések és az egészségügyi béremelés folytatását – emlékeztettek.

A kormány 2010 óta 77 kórházat újított fel, és hamarosan elindul a főváros átfogó kórházfejlesztése is, mert a kormánypártok célja, hogy javuljon a betegellátás színvonala – közölték.

A Fidesz-frakció ellenzéki pártok szerdai, a budai szuperkórházzal kapcsolatos nyilatkozataira reagált. Ungár Péter, az LMP politikusa szerint nem azzal kellene foglalkozni, hogy egy helyen hatalmas költséggel építsenek kórházat, hanem a meglévőket kellene felújítani. László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője azt mondta: az új dél-budai kórházi centrum felépítése helyett inkább a XI. kerületi Szent Imre Kórházat kellett volna kibővíteni, hiszen már 2008 óta van ilyen terv, és ez lényegesen olcsóbb lenne. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a szuperkórház nem fogja megoldani a magyar egészségügy problémáit, a rendszer ettől a fejlesztéstől függetlenül hibás marad.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2017. július 13. 23:26
Mindenesetre érdekes, hogy Merkel a G20-on bizonyos egészségügyi problémákkal rukkolt elő. Mivelhogy a töméntelen antibiotikum felírása a népeknek nem tesz jót......erről miért nem hallunk bővebben? Az ellenzék ilyenkor hol van?
kérdés
2017. július 13. 23:22
A nátrium benzoát is beül a bélbe....azt susogják.
Dvorino
2017. július 13. 11:12
A sok idióta troll kretének figyelmébe. Egy ember, gyermek, halt meg. Azért mert a kibaszott 2017 évben, Magyarországon nem képes egy CT gépet vásárolni a ti kibaszott adótokból amit minden hónapban befizettek az államkasszába. Azonkívül léteznek olyan CT gépek amelyeket teherszállítóval lehetne kórházak között szállítani, akkor amikor szükség van rá, nem beteget, nyitott mellkassal, bazdmeg, kórházak között. Elementáris jogokat vesznek el tőletek is, agyhalott majmok, jogot az élethez, ti meg csak kretén módon ismétlitek hülyeségeiteket. Ki a faszt érdekel hogy Balog vagy Orbán vagy Gyurcsány a felelős? Nincs egy létfontosságú gépezet egy olyan kórházban aminek szüksége lenne rá. Pont. Menj ki utcára, csinálj valamit baszki, mozdulj, ne nézd mint egy oligofrén ahogy földbe tiporja az állam a jogaid.
kérdés
2017. július 13. 09:43
Több mint feltűnő, hogy az eü-ben csak a pénzről tudnak beszélni. Minden akörül forog?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!