A CEU jelentősen hozzájárult a magyar-amerikai kapcsolatokhoz

2017. április 04. 22:00

A CEU érték Magyarország számára, és bármilyen támadás az intézményi autonómia és az akadémiai szabadság ellen komoly visszalépés lenne a magyar felsőoktatásnak és a két országunk jövőbeni kapcsolatára is hatással lenne.

2017. április 04. 22:00
George Pataki

„Mint New York egykori kormányzója, ahol a CEU be van jegyezve, és mint egy mély magyar gyökerekkel rendelkező amerikai, azért írok, hogy felemeljem a hangomat egy világszínvonalú egyetem védelmében. 2004-ben engem ért a megtiszteltetés, hogy aláírhattam azt az egyezményt Magyarország miniszterelnökével, amelyik lehetővé tette a CEU magyar egyetemként való elismerését. Az elmúlt 25 évben a CEU jelentősen hozzájárult a magyar-amerikai kapcsolatokhoz, több generációnyi kiemelkedő tudós és szakember oktatásához Közép-Európában és azon túl is, és a magas szintű tudás létrehozásához a társadalomtudományokban. A CEU érték Magyarország számára, és bármilyen támadás az intézményi autonómia és az akadémiai szabadság ellen komoly visszalépés lenne a magyar felsőoktatásnak és a két országunk jövőbeni kapcsolatára is hatással lenne.”

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. április 06. 13:10
lebuktak a látványlibsik a Soros-Magyar Bálint délibábegyetemmel. Most szokásuk szerint pánikszerűen moralizálnak...
BőröndÖdön
2017. április 06. 08:32
Nagyon mellényúlt a csuti paraszt.
Sulammit
2017. április 05. 19:56
Mi ez az aggodalom, ha mi ütjük meg úgyis a bokánkat? Szerinted. "és a két országunk jövőbeni kapcsolatára is hatással lenne.”
SilentBob
2017. április 05. 19:10
Mark Palmer képviselte Magyarországon, aki Kádár János temetésekor az Amerika Hangja rádióállomásnak így jellemezte a korszakot: "Kádár János politikai karrierjében volt egy szakasz, amelynek során tevékenységét a legélesebben és legszókimondóbban bíráltuk, elleneztük. Itt természetesen az 1956-os forradalom utáni időszakra utalok. Ugyanakkor azonban a hatvanas évek elején és a hetvenes években Kádár János volt a világ eme részén tapasztalható reformmozgalom, reformtörekvések elvitathatatlan vezetője. Neki volt a legtöbb bátorsága és elképzelése arról, hogy milyen irányba kell haladni, és éppen ezért ő érdemli meg a legtöbb elismerést." A folyamatban kulcsszerephez jutott az amerikai nagykövet, aki több alkalommal részt vett az utcai megmozdulásokon. Ezzel lehetetlenné tette a rendőri fellépést (A Jóbarát nem ugyanezt csinálta?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!