Megint veszélyessé vált a budapesti levegő

2017. január 30. 09:49

Rövid idő alatt jelentősen romlott, így ismét veszélyesség vált Budapest levegője – jelentette be hétfőn a Országos Közegészségügyi Központ. A fővároson kívül tíz másik településen is veszélyesen magasra nőtt a szállópor-koncentráció.

2017. január 30. 09:49

Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település – köztük Budapest –levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést – Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen –jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Emellett országszerte több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skorpio
2017. január 31. 16:21
Míg az összes dieselt ki nem tiltják, kamu az egész.
Márokmami
2017. január 30. 10:08
Tarlós! Hívd fel Orbánt hogy mit szeretne!!!
Marula
2017. január 30. 09:58
Nem is értem hogy miért vonták vissza olyan hamar. Reggel is iszonyat köd volt, és hozzá a szokásos dugó. Vezessék be tartósan a páros/páratlan korlátozást, vagy emeljék meg a 4-es szintet minimum 6-9-re. Nem is értem mit tökölnek ennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!