Schiffer: Megint hetente túltolják a biciklit

2016. március 06. 17:21

Még a Fideszen belül is kiverte a biztosítékot az MNB-alapítványok titkosítása – mondta Schiffer András, aki arra tippelne, hogy Áder nem írja alá a törvényt.

2016. március 06. 17:21

Schiffer András az Alkotmánybírósághoz fordulna, ha Áder János aláírja a jegybanktörvény módosítását. Várja, hogy az MSZP és a Jobbik támogassák az LMP indítványát, de az MSZP még nem jelzett vissza. Szerinte az MNB-ből és a postából is pénzeket akarnak kilapátolni. Hozzátette: az elmúlt 5-6 évben, sőt, az elmúlt 25 évben elég sok mindent meg lehetett csinálni Magyarországon büntetlenül.

Ez az intézkedés, mint cseppben a tenger, mutatja meg a Fidesz-politika lényegét. Egyik oldalon a korrupciónak csinálnak helyet azzal, hogy elfüggönyözik a közvagyon áramlásának az útján; a másik kezükből pedig busásan megjutalmazzák a saját embereiket, hiszen sokszorosára emelik a jegybanki vezetők fizetését” – fejtette ki az LMP frakcióvezetője. 960 milliárd forintot nyert a jegybank a devizahitelek forintosításakor, ezt most festményvásárlásra, kastényvásárlásra költik, alapítványokba folyatják, ráadásul egy nemzeti bank részéről példátlanul offshore paradicsomokba folyatják ki a pénzt – tette hozzá.

Az MSZP-s Tóth Bertalan a posta és a jegybank költéseire vonatkozó adatok miatt is pert indított. Azt mondta: érdekes, hogy postaügyben épp az elsőfokú ítélet előtt állt elő a titkosítási javaslattal Németh Szilárd. „Ha jövő héten az energiaszektorban működő gazdasági társaságokkal kapcsolatban jelenne meg egy ilyen tervezet, én nem csodálkoznék rajta, mert ezen a téren is sok perem van” – mondta Tóth. A képviselő hangsúlyozta: az MNB egyik alapítványával szemben jogerősen már megnyert egy pert, így ezt már nem tudják egy törvénnyel felülírni, ezt az ítéletet végre kell hajtani. Ennek érdekében akár büntetőfeljelentést is tenne a szocialista politikus. Szerinte egyébként a tiltott monetáris finanszírozás is felvetődik a jegybank esetében.

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. április 16. 15:12
sliffentyű nem tudja túl tolni a biciklit, mert neki olyan nincs.
gudmen
2016. március 07. 23:50
„Amíg a parlament vindikálja magának a jogot, hogy folyamatban lévő ügyeket gyakorlatilag ne a bíróság döntsön el, hanem az Országgyűlés ilyen-olyan többsége, addig én azt gondolom, hogy nincs értelme az igazságszolgáltatásról beszélnünk. Minden civilizált országban elképzelhetetlen az, hogy törvényhozási eszközökkel nyúlnak bele konkrét peres ügyekbe” – mondta el Schiffer András
BőröndÖdön
2016. március 07. 11:41
A kuszaszemből ki sem néztem ezt a sok ganéságot...
gudmen
2016. március 07. 06:49
A fidesz korrupt politikáját legalizalja? A szocik egy tolvaj brigád volt..a fideszben bíztam...atvertek..számomra innentől nem különbek..mégha a szamaik valamivel jobbak is.. Hajra jobbik...Hajrá lmp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!