Kritikus helyzet alakult ki Budapest legjobb kórházában

2015. december 02. 11:35

A Szent Imre kórház altatóorvosainak közel háromnegyede felmondott, mert úgy érezték: nem tudják biztonságban végezni munkájukat – írja az Index. A kórház működése gyakorlatilag megbénult, az altatóorvosok hiánya miatt a műtétek beláthatatlan időre csúsznak el.

2015. december 02. 11:35

Az Index értesülései szerint a Szent Imre kórházban dolgozó nyolc altatóorvosból hat felmondott, ezzel gyakorlatilag megbénítva a kórház működését. Korábban a Szent Imre volt az a kórház, amelyről csak nagyon kevés panasz érkezett a betegektől és a dolgozóktól. A most kialakult helyzet miatt azonban a műtétek beláthatatlan ideig csúsznak, aneszteziológushiány lépett fel a kórházban. 

Az orvosok felmondásának lavináját Fejér Csaba osztályvezető távozása indította el, akinek a felmondása után a kórház rendelkezésére álló nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak. Aneszteziológusok hiányában lényegében megbénul a kórház, mivel ők végzik a műtétek előtti altatást vagy fájdalomcsillapítást.

Az Index úgy tudja, Fejér Csaba nem teljesen önszántából mondott fel, hanem a kórház vezetésének nyomására távozott. Az utána felmondók pedig azzal indokolták távozásukat, hogy a kórház nem biztosít nekik megfelelő anyagi és eszközfelvételeket a biztonságos munkavégzéshez. A helyzet kritikusnak mondható, mivel ma Magyarországon nem egyszerű hirtelen hat altatóorvost találni, hiszen sokan kimentek dolgozni külföldre. Aneszteziológusból egész Európában hiány van, és a nyugati országokban akár négyszer annyit is kereshetnek mint Magyarországon.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2015. december 04. 16:45
"Az aneszteziológus szakorvosok jövedelme egyébként jellemző módon magasabb a kórházi orvosok átlagjövedelménél. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban az elmúlt három évben kétszer volt béremelés, legutóbb idén ősszel, amikor az osztály orvosainak havi átlagjövedelme bruttó 878.000 forintról 980.000 forintra emelkedett." http://inforadio.hu/hir/belfold/ennyit-keres-egy-altatoorvos-a-szent-imre-korhazban-779655
hazug politikusok
2015. december 03. 05:59
Sokan elfelejtik hogy már a TB nem járulék, hanem adó ami bemegy a központi költségvetésbe, és arra költik amire csak szeretnék. A bejelentések csak virtuális pénzekről szólnak, én is bejelentem hogy ezentúl 100 milliárddal többet kap az egészségügy. Az államadósság 2010 óta 5 ezer milliárd forinttal nőtt. Folyamatosan nő évről évre az élve születés száma és a halálozás száma is. Csak a bevándorlásnak köszönhetjük hogy évente csak 30 ezerrel csökken a népesség száma.
gudmen
2015. december 03. 03:03
DR Zabla Jakab vagyok anszteziologus havi netto 178 ezer forintért.. érezni a helyzet tarthatatlanságát..miközben az állami vezetök bérplafona valahogy eltörlödött..határ a csillagos ég...MNB alelnöki 4.9 millios fizetései és a többiek...27-szer keres annyit egy MNB alelnök..mint egy aneszteziologus...ilyen kulturhelyen, nyugat-europa, ausztrália, uj--zeland nem fordulhatna elö...mert az orvosok élve mütenék meg a politikusokat..
katus
2015. december 02. 23:46
"Ha esetleg még lenn olyan fideszes, akinek lenne bőr a képén azt hazudni, hogy 2008-ban a népbutító, egészségügy-ellenes népszavazással nem maga Orbán akadályozta meg az állami, kommunista logikájú egészségügy megreformálását, annak szívesen mutatok erről egy csomó cikket, vagy akár videót is, melyben maga Orbán büszkélkedik el vele hogy "sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját". . . Ahogy az egészségügyi reform megakadályozásának gyümölcsét most aratja le az ország összeomló egészségügyben, kivándorolt orvosokban, hónapokig-évekig tartó várólistákban, addig a megsemmisített a manyup-rendszer gyümölcsét pár év múlva fogják learatni a szegény nyugdíjasok, amikor majd választhatnak hogy fűtenek télen vagy esznek. A gyógyszerre már nem lesz gondjuk, mert nem lesz aki felírja nekik. . Kösz fideszesek, el nem lehet mondani mennyit ártottatok az országnak, a magyaroknak. Pedig a dáridó és rombolás eredménye még szinte nem is látszik. Ami most van az még semmi ahhoz képest ami jön. Ez még csak az előszele a rohadásnak, épp csak elkezdődött. Persze ti soha nem fogjátok elismerni ebben a felelősségeteket. Olyan fideszest én még soha nem láttam aki elismerné."(proxima)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!