Internetkon

2015. október 02. 15:44

Magyar politikai elit még mindig a tisztességesen a gyártósor mellett dolgozó kisemberekben gondolkozik, s nemigen érti, mennyi mindent ad hozzá a gazdasághoz néhány száz vagy ezer jól képzett, kreatív informatikai mérnök

2015. október 02. 15:44
Varga G. Gábor

„Deutsch Tamás arról beszélt a minap az Internet Hungary konferencián, hogy a kormánynak meg kell tanulnia a digitális világ nyelvét. De talán fontosabb lenne megérteni annak jelentőségét. A járműipar felhizlalása a GDP több mint ötödére pont annak is a jele, hogy a kormány ez utóbbival adós. Hogy a magyar politikai elit még mindig a tisztességesen a gyártósor mellett dolgozó kisemberekben gondolkozik, s nemigen érti, mennyi mindent ad hozzá a gazdasághoz néhány száz vagy ezer jól képzett, kreatív informatikai mérnök, s mekkora lökés lenne, ha sikerülne betölteni azt a tízezer állást, ami jelenleg üresen áll a szektorban. Igaz, ennyi ilyen ember némi kockázatot is jelent, mert az internetadó is jól mutatja, hogy a kormány szokásos kommunikációs trükkjei esetükben nem működnek.

Az internetkonzultáció célja tulajdonképpen az, hogy egy kormányzat buta döntésekkel ne hátráltassa egy új, óriási ütemben fejlődő iparág hazai térhódítását. S ez akkor is dicséretes, ha a közvélemény előtt az internet áfájának csökkentésével, vagy épp a már megvalósult közműadó-mentességgel, netán, ingyen wifivel lehet eladni. Mától jön a végrehajtás időszaka – mondta pár napja Deutsch Tamás. Várjuk.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2015. október 09. 13:10
" gyártósor mellett dolgozó kisemberekben" Rühellem, amikor valaki KISembereknek nevezi azokat, akik megteremtették neki a feltételeket, hogy ő rohadt nagy ember lehessen.:-((
pkarcsi
2015. október 03. 22:44
Kivéve téged,meg a gyalázatos népszabadságot.
eresgé
2015. október 03. 02:38
Jaja, mert az "informatikus" az fan no, csak le kell szuretelni. Evente csak a BME-VIK-re 500 koruli diakot vesznek fel jaaa hogy kevesebb mint 50% vegzi el? Vagy mire gondol ez a vadbarom?
hátakkor
2015. október 03. 02:09
Bkiből lehet informatikus. Is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!