Balog Zoltán: Humanitárius katasztrófát sikerült megakadályozni

2015. szeptember 16. 12:34

A miniszter szerint a rendvédelmi szervek feladata a határ védelme mellett a segélyszervezetekkel, a gyermekvédelemmel, az egészségüggyel együttműködve megvédeni és ellátni azokat, akik menedéket kérnek. Az elmúlt napokban humanitárius katasztrófát sikerült megakadályozni a hatóságok és a segélyszervezetek munkájával – jelentette ki.

2015. szeptember 16. 12:34

Humanitárius katasztrófát sikerült megakadályozni az elmúlt napokban azzal az összehangolt munkával, amelyet a magyar hatóságok a segélyszervezetekkel együtt végeztek a szerb-magyar határ térségében – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere az illegális bevándorlásról tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón.

Balog Zoltán elmondta, a rendvédelmi szervek feladata a határ védelme mellett a segélyszervezetekkel, a gyermekvédelemmel, az egészségüggyel együttműködve megvédeni és ellátni azokat, akik menedéket kérnek.

A kormány döntött arról, hogy 200 millió forinttal támogatja azt a három humanitárius szervezetet – a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot –, amelyek segítik Magyarországon, valamint – testvérszervezeteikkel együtt a szerb oldalon – a migránsok ellátását – közölte a miniszter.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 16. 20:05
A svédekkel komoly problémák vannak. Magyar kislány, menekült fiú-de ők demokratikusak-valójában álszent és bigott liberálisok.
pollip
2015. szeptember 16. 20:03
Több, mint 8000 fiatalkorú maradt itt nekünk szülői felügyelet nélkül a bevándorlóktól. Ugyanakkor a svédek: Kitoloncolnak a svédek Eleméry Máté Miközben Stefan Löfven svéd miniszterelnök nyilatkozata alapján országa tárt karokkal várja a bevándorlókat, már megérkezett az első néhány Magyarországra visszatoloncolt migráns, köztük egy kísérő nélküli, kiskorú fiú is. A svéd kormányfő Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével közösen tartott tájékoztatóján közölte: aggódik, hogy nem minden tagország vállalja a felelősségét menekültügyben. Hozzátette: idén akár egymillió menekült is érkezhet a kontinensre, Svédország pedig továbbra is nyitva áll az újonnan érkezők előtt. Hétfő este a svéd belügyminiszter kijelentette: nem tetszik neki a migránsokkal kapcsolatos „magyarországi félelemkeltés”. Ylva Johansson azt mondta, nem kedveli, ha egyes országok, mint Magyarország, megpróbálnak félelmet kelteni az emberekben, s büszke arra, hogy Svédország a menekültáradat egyik célországa. Eközben megérkezett Fótra, a kíséret nélkül érkezők gyermekotthonába egy afganisztáni fiú. H.M. traumatizált állapotban. Elmondta: 7-8 hónapja érkezett Svédországba, ahol 6 hónapot töltött a kiskorúak helyi ellátó rendszerében, mielőtt az összes dokumentumával együtt, rendőri kísérettel visszatoloncolták volna Magyarországra. Az eset feltételezhetően nem egyedi, s hamarosan tömegével jelenhetnek meg a dublini rendelet alapján visszatoloncolt kis- és nagykorú migránsok. Lomnici Zoltán jogi szakértő lapunknak elmondta: a kísérő nélküli, 18. életévét be nem töltött, tehát kiskorúnak minősülő harmadik országbéli állampolgárok különleges bánásmódot igénylő személyek, akikkel kapcsolatban a schengeni egyezményt átültető, államhatárról szóló törvényünk úgy fogalmaz, kísérő nélküli kiskorú csak akkor utasítható ki, ha származási államában vagy más befogadó államban a család egyesítése, vagy egyéb, intézményi gondoskodás megfelelően biztosított. A svéd hatóságok valószínűleg az uniós egyezményben is szereplő „egyéb intézményi gondoskodásból” indulhattak ki.
=nessuno=
2015. szeptember 16. 19:35
Vastag az arcbőr...Mikor még a rendőröknek is civilek adtak kaját...:)))
gandras
2015. szeptember 16. 15:08
ez a Balog egy elég cinikus geci. Felsorolhatná, hogy mit csinált az állam, és mit a civilek, hogy ne legyen gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!