Magyar Idők

2015. szeptember 01. 07:29

A nyomtatott napilap egyelőre a digitális világban is megőrizte funkcióját. Ahogy az Úr az időt részekre tagolta, a teremtést is hat nap alatt vitte végbe, a hetediken pedig megpihent. Ezt a ritmust követi a napilap is.

2015. szeptember 01. 07:29
A szerk.

A magyar sajtótörténet igen gazdag múltú, de mégiscsak a napilapok jelentik benne a fősodort. Nem véletlen, hogy napjainkig temérdek címet ismerünk e műfajban. A nyomtatott napilap egyelőre a digitális világban is megőrizte funkcióját. Ahogy az Úr az időt részekre tagolta, a teremtést is hat nap alatt vitte végbe, a hetediken pedig megpihent. Ezt a ritmust követi a napilap is. A percre kész online világgal szemben – aminek természetesen azért mi is részesei leszünk – a naprakész újságban még létezik az emberi alkotómunka és az európai kultúra periodikus lüktetése: a lapzárta, a megismerés és a megértés időszaka, majd az újabb nekirugaszkodás a következő lapzártáig. Nem kell folyamatosan beszélni; ám szeretnénk, hogy amikor szólunk, annak súlya legyen.

A Magyar Idők név eleinte talán szokatlan lesz, de először minden új elnevezés az. Konzervatív, hazafias, de európai szellemben kívánjuk az újságot szerkeszteni, miként a magyar szellem is Európa sajátos, de organikus és eltagadhatatlan része, s hiszünk benne, hogy ez az új idő – hétköznapibb nevén: a XXI. század – egyben magyar idő is lesz. Magyarként vagyunk európaiak, a magyar szellemi honvédelem mellé pedig e rohamléptekkel változó világban fel kell zárkóznia az európai szellemiség megóvásának is. Ma sincs ennél időszerűbb program: küzdeni azért, hogy Magyarország magyar ország maradjon; tágabb hazánk, Európa pedig Európa legyen.

Lapunk tehát már születésekor nagy elődök gazdag szellemi tradícióit tudhatja maga mögött, amelyeket vállalunk, s egyben korunk kihívásai szerint gyarapítani is szeretnénk őket. Támogatunk minden politikai, gazdasági és kulturális erőt, amely osztozik az országmentő és országépítő célokban; s következetesen bírálni fogjuk azokat, akik ezzel ellentétes érdekeket képviselnek. Ezen elvek alapján lapunk a jelenlegi politikai körülmények között kormánypárti lesz. Bízunk benne, hogy szerzőink, szerkesztőink rászolgálnak az olvasók bizalmára, s hiteles krónikáját tudjuk adni számukra múltnak, jelennek, s reményét a közös jövendőnek. Utóbbit úgy is megfogalmazhatnánk: hisszük, hogy magyar idők jönnek.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. június 21. 21:43
Sok sikert! (a 24 órás napunkat determináló Napot az Úr csak a negyedik napon teremtette, tehát a hat nap eleve nem lehet a mi Napunk 24 órás napja. Ki tudja hát megmondani, hogy milyen nap is volt az?) A hetente hat kiadvány érthető.
he-he
2016. március 22. 08:03
Nevetséges!Az ÚR ilyen lepot nem szerkesztene,vagy nem adna ki.
Fahrenheit 451
2015. október 13. 12:31
Magyar Idők a Napi Gazdaság álneve, miután totál sikerült leamortizálni.
Ellensúly
2015. szeptember 22. 02:02
A lap léte annak bizonyítéka, hogy a Fidesz nagyon nincs tisztában azzal, hogyan kell a médiát kezelni. Az a garnitúra, amely szó szerint pártlapot csinált a Magyar Nemzetből, és teljesen aláásta a hitelességét, most egy aprócska, néhány ezer példányos lapot próbál meg felfuttatni vaskos állami pénzből. De ettől nem lesz több Fidesz-szavazó, sőt a Fidesz ezzel a rövidlátóságával csak a vesztébe rohan. És ne temessük a szoclibeket! Ha a Fidesz megroppan, ezek a mocskok – néhány milliárd forintos Soros- és egyéb nyugati tőkeinjekcióval, brüsszeli és strassburgi politikai hadjárattal, sajtókampánnyal megtámogatva – bármikor képesek visszajönni. Az ördög nem alszik, épp ezért óriási felelőtlenség a Fidesz részéről a mai öngyilkos politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!