Barátai kiállnak a rasszista bűncselekménnyel gyanúsított börtönőr mellett

2015. július 28. 16:02

A SzegedMa hírportál arról számolt be, hogy az Sz. Viktor és barátnője, Tímea megverésével gyanúsított szegedi börtönőr, S. Vilmos barátai a szerkesztőségüknek küldött levélben védik meg a férfit.

2015. július 28. 16:02

S. Vilmos szegedi börtönőrt és kick-box oktatót gyanúsítja a rendőrség egy helyi lány és kubai származású barátja rasszista indíttatásból elkövetett bántalmazásával. Az előzetes letartóztatásba került férfi barátai levelet juttattak el a SzegedMa hírportál szerkesztőségéhez, melyben a következők állnak:

A médiában megjelent hírek szerint rasszista indíttatásból egy fiatal lányt bántalmaztak Szegeden. Ez jogosan háborít fel minden jóérzésű embert.

Mélységesen megdöbbentünk azonban, amikor kiderült, hogy egy általunk jól ismert barátunk, sporttársunk a gyanúsított, aki őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került.

A teljes igazságot egyelőre nagyon kevesen ismerik, mégis sokan vannak azok, akik egy egyoldalú vallomáson alapuló történet hallatán ítélkeznek és súlyos bűncselekmény elkövetőjeként bélyegeznek meg valakit. A vizsgálatokat azonban még nem folytatták le, jogerős ítélet még nem született.

Mi sem tudjuk, mi történt. Mi Vilit ismerjük. Olyannak ismerjük, aki nem rasszista és nem ver véresre ártatlan nőket. Vili segítőkész, sportszerű és az jellemző rá, hogy megvédi a gyengébbeket, nem pedig az, hogy rájuk támad.

Mindannyian azt reméljük, minél előbb kiderül a teljes igazság. Addig is megilleti őt, ahogy mindenki mást, az ártatlanság vélelme.

A levelet S. Vilmos több tucat ismerőse jegyzi, többségük aláírása mellé fűzött egy-egy rövid megjegyzést a férfiról, illetve ismeretségükről. Egyikük, Juhász Leila így ír róla: „Ritka és kiváló képessége, hogy megtalálja a hangot a gyerektől kezdve a felnőttig, mindenkit saját képességei szerint kezel, pozitív beállítottságával lelkesít és remélem ez még sokáig így marad!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. július 29. 09:18
Embert barátjáról...
Tintamin
2015. július 28. 22:48
Egy nagyon kedves, szimpatikus ember. Csak ritkán válik kezelhetetlen, agresszív tuskó barommá. Ennyi.
tango47
2015. július 28. 17:48
Egy sportember a képességeit nem nőkkel és gyengébb férfiakkal szemben használja.
magnamater
2015. július 28. 17:17
A magyar rendőrség rendesebb, mint a szlovák,azonnal kidobták a verekedőt,míg a tótok azt hazudták, Malina Hedvig saját maga pofozta véresre magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!