Új védjegy: Made in Bánát

2015. április 23. 19:40

Made in Banat védjeggyel láthatják el a termékeiket csütörtöktől az egykori Bánság területén működő romániai és szerbiai cégek, amennyiben megfelelnek bizonyos feltételeknek.

2015. április 23. 19:40

A Temes megyei Kereskedelmi Ipari és Agrárkamara csütörtökön adta át az első 13 cégnek a védjegy tanúsítványát. A védjegy létrehozását az Európai Unió az IPA Románia-Szerbia határ menti együttműködési program keretében támogatta. A program célja a térségben működő kis- és középvállalatok versenyképességének a növelése. A védjegyet azok a cégek használhatják, amelyek az egykori Bánság területén fejtik ki tevékenységüket, és egyebek mellett minőségi és környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek, vagy igényelték ezek beszerzését. Elsőként öt romániai és nyolc szerbiai cég használhatja a Made in Banat védjegyet.

A romániai cégek között hőszigetelő nyílászárókat, és fürdőköpenyeket gyártó vállalat, a szerbiaiak között pancsovai nemesvakolatot, nagybecskereki napraforgóolajat, és nagykikindai paprika őrleményt gyártó cég is van.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. április 24. 08:40
Mint bánáti származék nagy örömmel fogok a Sparban, ha megjelenik, más jellegű bánáti származékokat, pl.nagybecskereki olajat vásárolni, a paprika annyira bizalmi, h. abban nem vagyok biztos. Mindenesetre, örülök, mert fontos az, h. legyenek vidékek, ahová mint valamikori otthonra gondolhatunk, noha Temesvár környékéhez a néven és családi emlékezeten kívül már nem sok közünk van, igen, az inkább német vidék volt, mint magyar, de furcsa módon voltak ott pl. elzászi franciák is.
kjkj945
2015. április 23. 21:11
https://youtu.be/eZU7B3jeqyg Bácska, Bánát akarja, Vissza legyen csatolva, Visszatér még a Délvidék! Zombor, Zenta, Szabadka Hazavágyó magyarja Ezt akarja megélni még! Piros-fehér-zöldben Ragyog majd hát Újvidék után A magyar határ! Bácska, Bánát akarja, Vissza legyen csatolva, Visszatér még a Délvidék!
illesl
2015. április 23. 21:02
Ismereteim szerint Bánát területén három állam osztozik, a legkisebb rész (217 m2) Magyarország része maradt. Nem tudom, mi van a szegedi vasúti híd megépítésével. Szóba került még az első Orbán kormány idején. Ha megépülne a vasút, Szeged nem egy csonkolt állam fejpályaudvara lenne, hanem a ma Szerbia részeként elő Délvidéken át Temesvárral lenne vasúti kapcsolatban. Ez a monarchia egy jelentős vasútvonala volt. Újjáélednének fokozatosan a gazdasági kapcsolatotok és nem lenne ördögtől elrugaszkodott a kis magyar rész harmadik partnerként részt venne a kooperációban.
3M..
2015. április 23. 19:46
Dicsőség ez a magyar népnek! Minden régióban ez a kívánatos. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!