Hetvennégy szíriait találtak egy teherautóban Nagylaknál

2015. április 12. 09:26

Több mint hat tucat szír állampolgár bújt meg egy török sofőr teherautójának a rakterében, amely azért akadt fenn a határellenőrzésen, mert hibásan volt befűzve a vámzsinórja. Legutóbb pénteken próbálkozott ugyanott egy másik török sofőr tizenegy szíriait becsempészni. A román hatóságok indítottak eljárást.

2015. április 12. 09:26

Hetvennégy szíriai állampolgárt próbált Magyarországra csempészni teherautójának rakterében egy török sofőr Nagylaknál – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. (Egy nagyméretű emeletes turistabusz befogadóképessége körülbelül ugyanennyi.)

Várkonyi Gergely közölte, a járművet szombaton este ellenőrző magyar és román rendőröknek az tűnt föl, hogy a vámzsinór szabálytalanul volt befűzve a pótkocsin, ezért felnyitották a rakteret. A török sofőr ellen embercsempészés, míg a szíriai állampolgárokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román hatóságok indítottak eljárást – tudatta a hadnagy.

A nagylaki átkelőnél pénteken éjszaka is elfogtak egy török embercsempészt, abban a kamionban tizenegy szíriai állampolgár rejtőzködött.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. április 12. 12:10
Ha ide bejönnek, ha innen kimenni szeretnének,mindenképp a magyarok nyakába kerülnek, pedig van itt elég ingyenélő, kiket muszáj eltartani.
kamasuka
2015. április 12. 11:43
Hetvennégy nagylaki inkább hírértékűbb lett volna Szíriában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!