„Nem hiányszakmák vannak, hanem utált szakmák”

2015. március 13. 09:42

Pokorni Zoltánt kérdezték a szakmunkásképzésről, a kommunikáció szakok megszüntetéséről és a váci Madách Gimnázium tanárainak leveléről is.

2015. március 13. 09:42

Pokorni egy oktatásról szóló vitán vett részt, ahol arról is kérdezték a vitázókat: mi a véleményük a váci Madách Imre Gimnázium tanárai által írt levélből, amelyben határozottan visszautasítják, hogy diákjaik szervezetten részt vegyenek olyan „politikai színezetű rendezvényen”, mint a március 15-i központi ünnepség.

A XII. kerületi fideszes polgármester erről azt mondta: nem látta a levelet, de ha egy meghívás volt, akkor abban nincs kivetnivaló. Lehetséges, hogy tulajdonítottak egy szándékot a levélnek.

A kommunikáció szakok megszüntetéséről kapcsolatos híreket úgy kommentálta: dönthet úgy egy állam, hogy nem finanszírozza ezt a szakot. Azt viszont furcsának tartaná, ha az önköltséges képzések lehetőségét korlátoznák.

Az Index riporterének felvetésére Pokorni hozzátette: „a szakmunkásképzést nem úgy kell csökkenteni, hogy adminisztratív eszközökkel korlátozom a fölfelé jutást és erővel ebbe az irányba terelem a fiatalokat. Nem hiányszakmák vannak Magyarországon, hanem utált, rossz munkakörülményeket biztosító, alulfizetett szakmák. De a képzés oldaláról ezt nem tudjuk megfordítani.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. március 13. 12:07
Nincs hiányszakma, csak olyan munkák, amire nem találnak melóst annyi fizetésért, amennyit kínálnak.
Quet
2015. március 13. 12:01
Értelmes ember! Természetes, hogy félreállították. De felelősnek tartom a kialakult helyzetért, mert nem tett eleget ellene. Akinek ennyire élesen eltér a véleménye, annak morális felelőssége is van kiállni mellette, a többiekkel szemben, és nem háttérbe vonulni, "túlélni", "szépen kiöregedni", "bölcselkedni", vagy "hagyni a fiatalokat érvényesülni". Ő az, aki pontosan eltolja a Fidesz problémáit magától. De ő egy alelnök, könyörgöm!
MZ/X
2015. március 13. 11:58
Pokorniról egyre többször derül ki, hogy alkalmatlan az oktatásüggyel kapcsolatban, bármi feladatra is...
dávid
2015. március 13. 11:40
Hülye vagy még mindig Zozo. Sok mérnöki szakma (fôleg IT-n belul) hiannyal küzd...ez utált szakma lenne te szerencsétlen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!