Mozgalmat hirdettek az önkiszolgáló kasszák ellen a kereskedelmi dolgozók

2014. november 28. 13:33

Az önkiszolgáló pénztáraktól féltik az állásukat a kereskedelmi dolgozók, ezért mozgalmat hirdettek: arra kérik a vásárlókat, hogy a normál kasszákat válasszák az önkiszolgáló kasszák helyett.

2014. november 28. 13:33

Társadalmi akciót hirdet a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), amely arra kéri a vásárlókat, hogy az önkiszolgáló kasszák helyett a normál kasszákat válasszák a nagyáruházakban való bevásárláskor – mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Bubenkó Csaba kiemelte: egy-egy önkiszolgáló kassza négy munkavállaló munkahelyét veszélyezteti, és a szakszervezet szerint azért vezették be a multinacionális vállalatok ezeket a kasszákat, hogy kevesebb dolgozót kelljen alkalmazni a pénztárakban. 

Nyitrai Károly munkajogász a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkáltatók egyre nagyobb arányban foglalkoztatnak pénztárosokat részmunkaidőben, nő az iskolaszövetkezeti munkavállalók száma, és egyre több olyan munkavállaló van, akit több munkakörben foglalkoztatnak.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laikus érdeklődő
2014. november 29. 12:58
Csak a hülyék és a trollok beszélnek hasonlatokban. Ha van véleményed a konkrét témáról írd le vagy szállj le rólam!
kaktuszvirág
2014. november 29. 05:27
Ha mindenhol, mindent az automaták fognak csinálni,akkor az embereknek honnan lesz pénzük a vásárláshoz?
Akitlosz
2014. november 29. 02:06
Hiába, ha nincsen választék és csak önkiszolgáló kassza működik.
Eltünt
2014. november 29. 00:37
Önkiszolgáló pénztáraknál csak kártyával lehet fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!