Norvég-ügy: sikkasztás miatt nyomoz az ügyészség

2014. augusztus 07. 16:09

Az ügyészség sikkasztás gyanúja miatt vizsgálódik az Ökotárs alapítványnál a norvég pénzek elosztása miatt. Feljelentés-kiegészítést is elrendeltek. Sajtóhírek szerint egy fideszes politikus indította az eljárást, Csepreghy Nándor cáfolta, hogy a kormány tett volna feljelentést.

2014. augusztus 07. 16:09

Feljelentés alapján, sikkasztás miatt vizsgálja az ügyészség az Ökotárs alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) gyakorlatát – tájékoztatott csütörtökön a Fővárosi Főügyészség. Bagoly Bettina, a főügyészség sajtószóvivője azt is elmondta, hogy augusztus 14-i határidővel feljelentés-kiegészítést rendeltek el. 

Sajtóhírek szerint egy Fidesz-tag tett feljelentést az ügyben. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára pedig a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a kormány nem kezdeményezett büntetőeljárást a NCTA ügyében. Véleménye szerint addig, amíg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által indított vizsgálat le nem zárul, az eredmények nincsenek a kabinet asztalán, semmiképpen nem kezdeményeznek eljárást. 

Csepreghy Nándor augusztus elején bejelentette: a norvég kormány észrevételeinek figyelembevételével augusztus 15-étől a Miniszterelnökséghez kerül a Széchenyi Program Irodától a Norvég Alap nemzeti kapcsolattartó feladata a kormány által felügyelt kilenc program esetében, ám az NCTA ügyében nem közeledtek az álláspontok.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. augusztus 07. 21:41
Genetikai sikkasztó gárda?
=nessuno=
2014. augusztus 07. 20:13
Ügyészség...:))) Politikai megrendelésre szállít. ;)
hátakkor
2014. augusztus 07. 19:48
ezek a "progresszívék" azt hiszik be vannak oltva BTK ellen..
Ouroboros
2014. augusztus 07. 19:43
A trafikkorrupciós ügy kivizsgálását bezzeg elkaszáltátok, férgek? Nincs igazság Nerisztánban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!