Norvég Alap: kiket nem szeret a kormány?

2014. június 01. 11:10

A 444 kérésére a kormány nemcsak azoknak a szervezeteknek a listáját adta ki, akik a Norvég Alaphoz köthetőek, tőlük támogatást kaptak, hanem azok névsorát is megkapta a portál, akik a kormány számára valamiért problémásak a támogatottak közül.

2014. június 01. 11:10

Mint azt május 30-án a Mandiner is megírta, a 444 megkapta azon szervezetek listáját a kormánytól, akiknek a támogatása miatt problémásnak tartják az Alap működését. A 444 ezután megkapta a problémásnak tartott személyek listáját is. Ők azok, indoklással:

Foltányi Zsuzsa: „2010-ben az LMP listáján szerepelt, a Föld Napja Alapítvány alapítója. Az alapítvány 2013-ban 7238 euró támogatást nyert.”

Herpainé Márkus Ágnes: „2013-as 1. fordulós szervezet- és közösségfejlesztés témakör egyik értékelője 2010-ben az LMP színeiben indult Kispest polgármesteri székéért.”

Matiszlovicsné Horváth Éva: „BB (bíráló bizottság)-tag, 2002-ben az MSZP színeiben nyert mandátumot Hatvan képviselő-testületében.”

Nyvelt Erik: „BB-tag, 2010-ben az LMP szentendrei ajánlószelvény-gyűjtőpontjának kontaktszemélye volt.”

„A Norvég Civil Alaphoz beérkezett pályázatok értékelői között megtalálhatjuk Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselőt.”

„A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány projektje: a szervezet a Hallgatói Hálózatban közreműködő fiatalokat is képzett.”

„Asimov Alapítány projektje az atlatszo.hu-s kötődéssel” (ehhez semmilyen további megjegyzést nem írtak).

A másik csoportba olyanok tartoznak, akik a kormány szerint összeférhetetlenek:

Kadét Ernő: „A D témakör egyik értékelője a Roma Sajtóközpont újságírója. A Roma Sajtóközpont más témakörökben 99 548 euró és 4733 euró támogatást kapott.”

Kelemen Varga Roland: „Jelenleg az Ökotárs, korábban a Kárpátok Alapítvány munkatársa a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa 2012-es programjainál megvalósítóként van feltüntetve.”

Malatinszky Ákos: „Értékelő, korábban a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület társelnöke volt. Az egyesület 8071 euró támogatásban részesült.”

Móra Veronika: „A Védegylet Tanácsadó Testületének tagja. A Védegylet Egyesület 135 074 euró támogatást kapott. 2010-ben az LMP-s Szabó Tímea jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába.”

Az ügyben az Ökotárs hétfő délelőttre hirdetett sajtótájékoztatót. 

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. június 02. 10:18
Nem lenne probléma az alábbi személyekkel, sőt adó pénzből 10 milliárd körüli összeget kapnak: Széles komcsi voltam, de nertárs vagyok Gábor Bayer szlovák voltam, újra magyar vagyok Zsolt Ákos, szar a zeném, de a vezérnek nincs ízlése Ákos Kerényi homár komcsi Imre, Lázár máshol nem de itt lehet dohánybolt testvérek. És a többi szarrágó talpnyaló alattvaló. Egyébként a lézer fácán főúr kihagyta a fideszes kötődésű tagokat az Ökötárs listáról, mert bár meglepő köztük is vannak értelmes emberek.
cutcopy
2014. június 02. 05:14
Kiket szeret a Norvég Alap..?
janesz81
2014. június 02. 00:55
Vesztes háború, győzhetetlen. Ha mondvacsinált indokkal a végén Lázár bezáratja/megszívatja az alapítványokat ,akkor azok Strasbourgban majd pert nyernek, meg tényleges közpénzt kapnak majd a magyar államtól kártérítésként. Az izmozás miatt a norvégok majd tényleg idegesek lesznek, ugye nemcsak a civil alapról van szó, ez csak aprópénz az egész Norvég Alaphoz képest. Ennek a kifizetése most áll, aztán ha az északaik tényleg megsértődnek, gondolom, máshol is el tudja költeni Norvégia a pénzét. A "Kisantant" budapesti követségein meg érdeklődéssel figyelik és jegyzetelik a módszereket, hogyha egyszer Romániában, ect. mondjuk választási kampány során az az érdek, hogy bele kell rúgni a magyar pártokba,alapítványokba akkor kész a minta. Mi megkapjuk a cirkuszt, többek között az LMP-és szentendrei ajánlószelvény gyűjtőről, aki bent van a pályázatok bírálói között.
vakhangya3
2014. június 01. 22:00
http://index.hu/belfold/2014/06/01/az_nfu_adta_ki_a_norveg_alap_titkos_nevsorat/ """Fideszes múlttal rendelkező munkatársakat is találhatott volna a Norvég Civil Alapnál a Miniszterelnökség, de Lázár Jánosék csak kilenc olyan nevet hoztak nyilvánosságra 50-60 fős gárdából, akiknek az LMP-hez vagy az MSZP-hez volt valaha köze."""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!