Szijjártó válthatja Navracsicsot a külügyminiszteri székben

2014. május 08. 12:40

A Népszabadság információi szerint a hamarosan megalakuló kormány nem a végleges lesz, ősszel változás várható a kabinet összetételében.

2014. május 08. 12:40

Végleges a miniszterek névsora a Népszabadság kormányzati forrásból származó információi szerint: a külügyminiszter Navracsics Tibor, az igazságügyi miniszter Trócsányi László, a nemzetgazdasági miniszter Varga Mihály, a belügyminiszter Pintér Sándor, a Miniszterelnökséget vezető kancelláriaminiszter Lázár János, az emberi erőforrások minisztere Balog Zoltán, a honvédelmi miniszter Hende Csaba, a vidékfejlesztési miniszter pedig Fazekas Sándor lesz.

Ősszel azonban változások várhatóak. Navracsics Tibor ugyanis Andor Lászlót váltja Brüsszelben, uniós biztosként folytatja. A külügyi tárca élére így Szijjártó Péter kerülhet.

Németh Zsolt jelenlegi külügyi államtitkár, aki később a külügyi bizottság vezetője lesz a NOL szerint, januárban még tovább állhat, és Szapáry György helyett lehet majd washingtoni nagykövet.

A jelenlegi egészségügyi államtitkár Szócska Miklós posztja még kérdéses: ha ugyanis Zombor Gábor követi őt, akkor a váltás csak ősszel történik meg, ha viszont Velkey György, akkor már most, a kormányalakításkor.

A KDNP-s Vejkey Imre is államtitkár lehet, de egyelőre bizottsági elnök lett. Ugyanígy elképzelhető, hogy Kósa Lajosból is államtitkár lesz, de egyelőre ő is csak bizottsági elnök.

A lap szerint Rétvári Bencére nem számít a leendő igazságügyi miniszter a tárcánál.

A Népszabadság forrásai szerint Giró-Szász Andrást nem ambicionálja, hogy kormányszóvivő maradjon, így már keresik az utódját.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. május 08. 17:35
Szabó Tímea és Gyurcsány nem lesz a kormányban? Akkor az már nem is kormány, ugye, Népszabi?
Akitlosz
2014. május 08. 17:27
8 miniszterből áll az egész kormány? Több szokott lenni. Sokkal.
qccqccqcc
2014. május 08. 16:50
Bocs, de nem Navrasics a külügyminiszter jelenleg. szeeeeeeeeeeeeeeeer-kesz-tők, cííííííííííííííííím:-)
VakzKommondor
2014. május 08. 14:37
Kedves nertársak, elismerem vannak durva vicceitek, de egy bizonyos határt nem kellene átlépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!