Pálinkás: Kettős az akadémia feladata

2014. május 05. 10:48

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia leköszönő elnöke szerint az MTA feladata ma kettős: egyszerre tudós társaság és fenntartója Magyarország legjelentősebb kutatási intézményhálózatának.

2014. május 05. 10:48

A Magyar Tudományos Akadémia feladata ma kettős: egyszerre tudós társaság és fenntartója Magyarország legjelentősebb kutatási intézményhálózatának – hangsúlyozta az MTA 185. közgyűlését megnyitó beszédében hétfőn Pálinkás József, a tudós testület leköszönő elnöke. Hatéves munkáját összefoglalva Pálinkás József emlékeztetett: elsősorban az egyensúly elérésére törekedett, a tudományos életet is sújtó pénzügyi válság ugyanakkor új megoldások keresésére, gyors és határozott cselekvésre ösztönözte.

 
Elindult a Lendület program, újjáalakították az MTA kutatóintézet-hálózatát, nagy infrastrukturális fejlesztések zajlottak, megújul a műszerállomány, posztdoktori program indult és megerősítették a Domus Hungarica vendégprogramot is – sorolta a hat év eredményeit Pálinkás József.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!