Bepereli Karácsonyt a Fidesz, amiért választási csalásról beszélt

2014. április 02. 16:57

Karácsony Gergely és Bárándy Gergely, a baloldali összefogás politikusai szerdai sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: választási csalás gyanúját veti fel, hogy a billegő választókerületben megnőtt a szavazásra jogosultak száma. A Fidesz ezért személyiségi jogi pert indít Karácsony ellen.

2014. április 02. 16:57

Karácsony és Bárándy szerdai sajtótájékoztatójukon kifejtették: választási csalás gyanúját veti fel, hogy a billegő választókerületekben nőtt a választópolgárok száma az elmúlt két hónapban. A Fidesz ezért személyiségi jogi pert indít Karácsony Gergely ellen, valamint kifogást emel a választási irodánál. A Fidesz szerint Karácsony és Bárándy megsértették a jóhiszemű joggyakorlás elvét.

A kormánypárt közleményében azt is hozzáteszi: nagy a kétségbeesés a baloldalon, napi rendszerességgel már előre magyarázzák a vereségüket és alaptalanul vádaskodnak, ráadásul olyan dolgokkal, amit ők maguk követtek el. Mint írták, a Gyurcsány-koalíció már csak tudja, hogy mi az a voksturizmus. Különösen Szanyi Tibornak lehet sok emléke erről még a 2010-es választás második fordulójából – emlékeztettek.

A nagyobbik kormánypárt rámutatott: éppen a mostani kormánytöbbség volt az, amely az átjelentkezés bevezetésével megszüntette a voksturizmust: ma már senkinek nem éri meg hogy máshol szavazzon, mert a lakóhelye szerinti jelöltjére szavaz bárhol is él választójogával. Ráadásul ahhoz, hogy valakinek új lakcíme legyen, igazolnia kell az arra való jogosultságát, így teljes képtelenség, amit a baloldal állít – írták.

Magyarországon vasárnap szabad, tisztességes és demokratikus választás lesz, a rendszerváltás óta a legátláthatóbb szabályokkal.” – olvasható a közleményben.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. április 03. 07:06
Bepereli Karácsonyt a Fidesz, amiért választási csalásról beszélt Nagyon helyes. Keményen kell bánni a rémhírterjesztőkkel. Jó lesz elvenni a kedvüket a folyamatos hazudozástól, rémiszgetéstől. Csak a zavarkeltéshez ért a csávóka.
gandras
2014. április 02. 21:52
lehet, hogy már írta valaki, de Az MSZP Simonos ügynél az volt a fideszesek véleménye, hogy az mszp pere bizonyítja, hogy benne vannak. Akkor itt a fidesz ismerné el, hogy csalni akar?
cutcopy
2014. április 02. 20:15
Pert indítani kampányfogásból elég reménytelen kilátásnak látszik..
Fedor
2014. április 02. 20:00
Most komolyan ott tartunk, hogy politikai vélemény-nyilvánításért rendőrségi feljelentés jár? Bár az ATV abszurd megbüntetése után már nem is értem, hogy miért csodálkozom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!