MSZP: A Fidesz csak kampányol a kismamákkal

2014. február 08. 12:13

Az MSZP megtartaná a gyed extrát, de kijavítaná a hibáit – mondta Bangóné Borbély Ildikó, hozzátéve: jelenlegi formájában a gyed extra nem működőképes, csak üres kampányfogás. A Fidesz szerint viszont a „Gyurcsány-koalíció” állításaival ellentétben megszorításokkal sújtaná a gyermekeket nevelőket.

2014. február 08. 12:13

Az MSZP-s politikus azt mondta, a választások után felálló Mesterházy-kormány működőképessé teszi ezeket az intézkedéseket, hogy azok olyan lehetőséget jelentsenek, amelyekkel a dolgozó szülők valódi segítséget és védelmet kapnak.

Megfogalmazása szerint a Fidesz csak kampányol a kismamákkal, a gyed extra jelenlegi formájában ugyanis üres kampányfogás. Ezt azzal indokolta, hogy a törvény szerint a munkába visszatérő szülőket bármikor kirúghatják, s továbbra sem egyértelmű, lehet-e dupla gyest igényelni. Az ellenzéki politikus szerint az sem tisztázott, hogy a gyeden lévő szülők beírathatják-e a gyermeküket a bölcsődébe.

Bangóné Borbély Ildikó kifejtette: az MSZP törvénymódosító javaslata ezeket a hibákat küszöbölné ki, de a parlament szociális bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti képviselők még vitatkozni sem voltak hajlandóak a gyeden, gyesen lévő szülők munkahelyi védelmének kiterjesztéséről. Hozzátette: a Fidesz képviselői bebizonyították, hogy jelenlegi formájában a gyed extra számukra csak üres kampányfogás; az Orbán-kormány ezek szerint egyetért azzal, hogy a kismamákat ki lehessen rúgni a munkahelyükről.

A Fidesz Bangóné szavaira úgy reagált: az MSZP hazudik a gyed extráról, a bölcsődei elhelyezésről és a munkavállalók védettségéről is. A gyed extra keretében vállalt munka mellett is jár ugyanis a bölcsőde, a szülőket pedig felmondási korlátozás védi. Hozzátették, a Gyurcsány-koalíció az állításaival ellentétben ma is megszorításokkal sújtaná a gyermeket nevelőket, el akarják törölni nemcsak a gyed extrát, de a családi adórendszert és a rezsicsökkentést is. 

Mint a közleményben olvasható, „a szocialisták hazugságaival ellentétben az új Munka Törvénykönyve a gyermek 3 éves koráig védelmet biztosít az édesanyák számára, és minden gyeden és gyesen lévő szülő beadhatja bölcsődébe gyermekét, ha újra munkába áll, és a gyermek már elmúlt egyéves”.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. február 08. 15:09
Helyesen: A választások után felálló Mesterházy kurmány bejelenti a vereséget. Majd az Összefogyás vezetését átadja Furcsánynak.
buddhafoga
2014. február 08. 14:01
"Az MSZP megtartaná a gyed extrát, de kijavítaná a hibáit"... pl. az ellátást 3 évről 2 évre csökkentené. Ez már egyszer "bevállt".
potyka
2014. február 08. 13:36
Pedig kampányolhatna az 1.3 születési aránnyal is a fidesz a kurva jól teljesítő Magyarországon. Szopni fognak az unokáitok keményen és ti is, rohadék magyarokat elüldöző fidesz mocskok! :DDDDD
Alarik
2014. február 08. 12:50
"Az MSZP-s politikus azt mondta, a választások után felálló Mesterházy-kormány..." Ebben-minden efféle megnyilvánulásotok ellenére-ti sem hisztek, magatokban tudjátok, hogy ez esélytelen. Így hát a mondókátok elvész a semmiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!