Fót: baloldali polgármester, a Fidesz támogatta jelölt csak negyedik

2013. november 24. 21:06

Takács István, az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös jelöltje nyerte a fóti polgármester-választást két független előtt. A Fidesz által is támogatott Földi Pál negyedik lett, az ötödik helyen Vargha Nóra, a Liberálisok jelöltje végzett. Az egyéni körzetet a független Varga József Csongor nyerte. A Jobbik szerint az MSZP egy kisbusszal szavazókat szállíthatott.

2013. november 24. 21:06

A Népszava értesülései szerint Takács István az MSZP, az Együtt-PM, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje 1116 szavazattal nyerte a Fóton tartott időközi polgármester-választást vasárnap. Bartos Sándor (független) 954, Németh József (független) 920, Földi Pál János (Civil Összefogás a Fótiakért, a Fidesz támogatásával) 885, míg Vargha Nóra Mária a Liberálisok jelöltje 595 szavazatot kapott.  

Az 1-es számú egyéni választókerületben a független Varga József Csongor nyert 177 szavazattal. Második helyen Fábry Béla (az MSZP, az Együtt-PM és a DK jelöltje) végzett 145, a harmadikon a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult Madaras Ádám öttusa világbajnok 100 vokssal. A független Gódor Istvánné 97, a jobbikos Sándor István 43, a liberális párt jelöltje, Vargha Nóra Mária 34, a független Priszlinger Éva Ilona 29, míg az ugyancsak független Urbán Zsombor Gábor 23 szavazatot kapott.

Fóton azért tartottak időközi választást, mert a szeptember 19-i testületi ülésen lemondott Cselőtei Erzsébet polgármester (Fidesz), aki az 1-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője is volt. A polgármesteri posztért öten indultak.

A Jobbiknak – állításuk szerint – bizonyítéka van arra, hogy a nap folyamán utaztatták a szavazókat Sikátorpuszta és Fótliget között, és az MSZP egyik szavazóköri delegáltjának felesége is a kisbusz utasai között volt.

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. november 25. 07:58
Indexen már címlapos a hír. "Kikaptak a Fidesz-árvák Fóton" A buszoztatás lekerült, pedig Bajánál nyomatták egy hétig. Ez kíváncsi leszek meddig lesz fent címoldalon. :)
balbako_
2013. november 25. 07:55
Tisztázzuk. A Fidesz nem indított jelöltet. Furcsa is lett volna, hiszen a saját polgármesterüket nyírták ki harmadszor! Ezek után triumfálni baloldalon röhej.
mustármag
2013. november 25. 07:47
Fidesz:ballib, eddig 80:15 a Fidesz javára.
Jason Bourne
2013. november 25. 07:44
Pedig itt diktatúra van a javából, meg pártállam, meg a fidesz felé lejt a pálya. Akkor hogyan fordulhatott elő ilyen? Kedves ballibek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!