Feljelentést tett a helyi vb a fóti „utaztatás” ügyében

2013. november 25. 10:27

Egy bejelentést elutasított a hozzá érkezett ötből a fóti választási bizottság, a sikátorpusztai voksolók állítólagos utaztatása miatt viszont feljelentést tett. A fóti jegyző elmondta: a sikátorpusztaiak már korábban kértek buszt az önkormányzattól, hogy eljuthassanak a szavazókörbe, de ezt a testület elutasította. Az MTI egyes információi szerint a sikátorpusztaiak ezután maguk szervezték meg saját utaztatásukat.

2013. november 25. 10:27

Chrobák Zoltánné, Fót jegyzője elmondta, hogy az időközi önkormányzati választást megelőzően, illetve vasárnap összesen öt választási kifogás érkezett a helyi választási bizottsághoz: három a Magyar Liberális Párttól, egy a Jobbiktól, egy pedig magánszemélytől. Ez utóbbit érdemi vizsgálat nélkül elutasították, az előbbi négynek helyt adtak. A beadványokról a jegyző csupán annyit közölt, hogy két kifogás az olykor egymásra ragasztott plakátok, illetve azok tartalma miatt, a másik kettő kampánycsendsértés gyanúja miatt – egyebek mellett vasárnapi szórólap-osztogatással és a sikátorpusztai voksolók állítólagos szervezett szállításával összefüggésben – született.

Az utóbbi ügyben a helyi választási bizottság a Jobbikhoz hasonlóan feljelentést tett a Dunakeszi Járási Ügyészségen. A jegyző megerősítette az MTI-nek azt az értesülését, hogy a Sikátorpusztán élők kérték az önkormányzattól: biztosítsanak nekik buszt a fótligeti szavazókörbe eljutás megkönnyítéséért, de kérésüket a képviselő-testület elutasította. Indoklásként szerepelt, hogy egy közszolgáltató és a közeli hipermarket is üzemeltet ingyenes buszjáratot azon a környéken.

Az MTI-hez olyan információk is eljutottak, melyek szerint a sikátorpusztaiak maguk szereztek kisbuszt, illetve szervezték meg saját utaztatásukat. 

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfő reggel közölte: a két, „választás rendje elleni bűncselekmény” miatt tett feljelentés megérkezett a dunakeszi ügyészségre, és már megkezdték a vizsgálatot. Három napon belül kell dönteniük arról, hogy elrendelik-e, vagy elutasítják a nyomozást, esetleg további vizsgálat szükséges.

A 29,1 százalékos részvétel mellett megtartott fóti időközi választáson az öt polgármesterjelölt közül az ellenzéki összefogás színeiben induló Takács István kapta a legtöbb, 1116-ot voksot (25 százalék), így ő lett Fót új polgármestere. Az 1-es számú választókerületben tartott időközi képviselő-választás eredményeként a nyolc jelölt közül a független Varga József Csongor nyerte el a mandátumot.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. november 25. 14:59
Nincs fincsibb a nyugati tipusú liberális reprezentációs demokráciánál. Egy helyi időközi választáson, ahol +70 %-a az érdekelteknek érdektelen, a maradék -30 %-nak a 25 %-a megválaszt egy valakit, és az már a győzelmek netovábbja...ha buszoztatnak "aktivistákat", ha nem. Persze, ha nem "utaztatnák" az aktivistákat" lehet, hogy 10%-os lett volna a részvétel...
ballada
2013. november 25. 12:27
Várható lesz az mszp választási csalásai 2014-ben,hogy a Fidesz nyerési lehetőségét ellehetetlenítsék,mindent elkövetnek hogy a választók ne menjenek el szavazni azzal megtévesztéssel hisz minden párt csal, választókkal megutáltassák a választást ,hogy a választást lejárassák.
ballada
2013. november 25. 12:02
Bajnai a háttér támogatóitól Amerikában megkapta a választási csalásra kidolgozott tervet jó adag pénzbeli támogatással,egy utazással kettő Magyarország elleni tervet kap.Egyik sukorói másik a választással kapcsolatos.Amerikából való vissza jövet útba ejti a Reding eus képviselőt ,hisz bajnaiék már előre ígéretet kaptak hogyha kell csalással kormányra segítik azt az mszps rabló bandát melyek 8 év alatt csődbe kormányozták az országunkat
nyugalmazott tanár
2013. november 25. 11:39
Fel lehetünk készülve rá, hogy ezt követően egyetlen választás nem fog zavarkeltés és törvénytelen trükközések nélkül lezajlani. Gondoskodnak róla a csávókáék és különítményeseik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!