Az Együtt-PM számít a DK szavazóira

2013. szeptember 10. 14:02

Az Együtt-PM szövetség a kormányváltás érdekében számít arra, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szavazói 2014-ben ott lesznek a választófülkékben, amikor dönteni kell az Orbán-kabinet sorsáról – mondta a szövetség színeiben politizáló Karácsony Gergely kedden sajtótájékoztatón újságírói kérdésre.

2013. szeptember 10. 14:02
A független képviselőt arra kérték, kommentálja azt a hírt, hogy az MSZP és a DK kedden nem tudott megegyezni választási együttműködésről.
 
Karácsony Gergely üdvözölte, hogy az MSZP „még egy ilyen kemény tárgyalási sorozatban sem rúgta fel azt a megállapodást, ami a kormányváltás alapja lehet, és amelyet néhány héttel korábban bejelentettünk”. Hozzátette, szerették volna, ha létrejön valamilyen megállapodás és az ügyet még nem tartja lezártnak.
 
Azt mondta, a jelenlegi választási rendszerben az ellenzék úgy tudja megmutatni az erejét, ha minden körzetben csak egy embert indítanak. „Mi a magunk részéről minden áldozatot meghoztunk azért, hogy ez megtörténhessen és azt remélem, hogy ez valóban be is fog következni” – jelentette ki Karácsony Gergely, megjegyezve: Gyurcsány Ferenc feltehetően ismeri a választási rendszer által rárótt felelősséget és „nyilván ennek a felelősségnek a tudatában fogja alakítani a politikáját”.
 
Az ellenzék jelenleg sokszínű, és közös célja a kormányváltás, ez pedig indokolttá teszi, hogy a választókerületekben ne állítsanak egymással szemben jelölteket. Az pedig, hogy az Együtt-PM és az MSZP külön listával indul, lehetővé teszi a véleménykülönbségek bemutatását – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen különbséget látnak Gyurcsány Ferenc, illetve az MSZP elnöke, Mesterházy Attila között.
 
Arra a kérdésre, hogy miért fognak össze olyan politikusokkal, akik ellen korábban az LMP – amelynek listáján a Párbeszéd Magyarországért mostani képviselői is bejutottak a parlamentbe – létrejött, úgy reagált: az lenne a hitelvesztés, ha nem az ország érdekeinek megfelelően politizálnak.
 
Karácsony Gergely tagadta azt a sajtóinformációt, amelyik szerint az MSZP-vel kötött megegyezés értelmében az Együtt-PM-nek juttatott 31 választókerületből még húszban sem tudtak jelöltet állítani. Szavai szerint bizonyos körzetekben még zajlanak tárgyalások, de a választókerületek túlnyomó többségében megvannak a jelöltjeik. Pontos számot nem közölt.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2013. szeptember 10. 16:21
Álljon össze Bajnai meg Gyurcsány! Akkor 15 százalék kell!
rommy
2013. szeptember 10. 15:26
a pm nyolcaknál nincs gusztustalanabb féreg a mai politikai palettán
szalámis hegedű
2013. szeptember 10. 14:40
A szőlőből sem lesz bor azonnal, ki kell, hogy forrja magát. Ugyanez zajlik most a baloldalon. Ha kész a bor, az ütős lesz!
kaktuszvirág
2013. szeptember 10. 14:29
Érdemes beleolvasni a debilek koalíciójának facebook oldalába! Van anyázás,ökölrázás a Mesterházyt elküldik ahova csak lehet,és ami a legjobb,hogy fogadkoznak,hogy soha többet nem szavaznak az MSZP re.Természetesen a libás sem marad ki az átkozódásból. Röhög a májam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!