KFI: 70 milliárddal javulhat a büdzsé

2013. június 19. 11:54

Az idén és 2014-ben egyaránt 70-70 milliárd forinttal javíthatják a költségvetés egyenlegét a nemzetgazdasági miniszter intézkedése, derül ki a Költségvetési Felelősségi Intézet (KFI) hatásvizsgálatából.

2013. június 19. 11:54

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden azt mondta: előzetes becslések szerint a hétfőn bejelentett adóintézkedések pótolhatják az idei költségvetésben a vártnál alacsonyabb infláció miatt kieső, 110-120 milliárd forintnyi bevételt.

A KFI szerdai sajtótájékoztatóján Romhányi Balázs, az intézet ügyvezetője kiemelte: a tranzakciós illeték, a bányajáradék és a távközlési adó emelésének, az egészségügyi hozzájárulás kamatjövedelmekre való kiterjesztésének, valamint az önkormányzati adósságok átvállalásához kapcsolódó adó hatásait vizsgálták.

Az intézet a sajtótájékoztatón bemutatta legfrissebb technikai kivetítését (változatlan gazdaságpolitika melletti előrejelzését), amely szerint a bruttó hazai termék (GDP) idén 0,4 százalékkal, 2014-ben 0,9 százalékkal nőhet, míg a költségvetési hiány idén 3 százalék, jövőre pedig 3,8 százalék lehet.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. június 19. 12:42
Dobra kellene végre verni az oszágot eladósító tettesek magánvagyonát, és akkor egyenesbe kerülnénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!