Több mint öt órát tévézünk naponta

2013. április 26. 09:01

Átlagosan 5 óra 18 percet töltöttek naponta tévénézéssel az emberek az év első három hónapjában. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint a szám növekedett az egy évvel korábban mérthez képest.

2013. április 26. 09:01

Az 50 év fölöttiek kivételével – akik épp annyit tévéznek, mint tavaly ilyenkor, vagyis naponta átlagosan 6 óra 51 percet – minden korosztályban növekedett az erre a tevékenységre fordított idő a 2012 első negyedévében mértekhez képest. A gyerekek hét perccel többet, 3 óra 32 percet tévéznek, a 18-49 évesek pedig öt perccel növelték az időt, 4 óra 31 percre.

Tovább csökkent az országos kereskedelmi csatornák közönségaránya, a teljes népesség körében 31,5 százalékra, és növekedett az általános szórakoztató televízióké, 16,6 százalékra.

A közszolgálati csatornák részesedése a nézett időből 13,6 százalék volt, a filmcsatornáké csaknem 9, az ismeretterjesztőké pedig majdnem 5, ahogy a gyermekcsatornáké is. A hírcsatornák nézettségi aránya 4,2 százalékos, a sportcsatornáké 2,5 százalékos.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békemenet
2013. augusztus 26. 12:35
Kevés, kevés, kevés!!! Sokkal többet kéne tévét nézni, mert minél többet éznel tévét az emberek, annál kevesebbet lázonganak, zavarognak, jár a lepcses pofájuk!!!!! Meg az ajó, hogy tévénézés közben mindenki a képet bemulja, egymáshoz nem is szólnak (kivétel: "hozd ide a sört!!! elállod a képet!!! stb) Fontos dolognak tatom, hogy a magyarok elsőszámú barátja a televízió legyen. a magyarok egyharmadának amúgy sincsen barátja. És ez jó. Minek barát, amikor ott van a képernyő!!!! CSak így tovább, magyarok! A cél legyen: napi 8 óra! Előzzünk meg mindenkit a Földön!!!!!!
A maffia színe: VÖRÖS
2013. május 12. 12:37
két éve még képcsöves tévém volt. elromlott. ekkor elhatároztam, hogy ez jó alkalom a tévéről leszokásra: lemondtam a tévéelőfizetést, a készüléket pedig szimbolikus tettként KIBASZTAM A (nyitott) ABLAKON (zárt ablakon át ill. társasházban ne próbálják meg)
Wazze
2013. április 30. 16:30
Az embernek már dugni sincs kedve... Akkor mi mást lehet csinálni?!
tarackos
2013. április 29. 00:02
"Átlagosan 5 óra 18 percet töltöttek naponta tévénézéssel az emberek az év első három hónapjában." Hát mit is csinálhatnának a fotel-forradalmárok? A TV előtt fognak kihalni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!