Külügyminisztérium: A magyar globális nyitás új eleme a vízdiplomácia

2013. április 04. 20:30

A magyar kormány külpolitikájának hangsúlyos eleme a globális nyitás, amelybe jól beilleszthetők a szakpolitikai területek, így például a vízdiplomácia – mondta a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára, Takács Szabolcs.

2013. április 04. 20:30

A csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón – amelyet Kovács Péterrel, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vízügyért felelős helyettes államtitkárával közösen tartott – elmondta továbbá, hogy Magyarország vízgazdálkodási szakmai potenciáljának és tudásának megismertetése láthatóbbá teszi az országot a világban.

Kovács Péter közölte, hogy a magyar vízügyi szakmának nagy hagyománya és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere van. A VM vízügyi helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy nem csak térségi kapcsolatokban kell gondolkodni, mivel a víz egyre inkább globális üggyé válik.

Magyarország megpróbálja feléleszteni azokat a hagyományos kapcsolatokat, amelyek korábban egyes afrikai, illetve ázsiai térségekhez fűzték. Több megkeresés is érkezett Magyarországra ezekből a régiókból – például Délkelet-Ázsiából –, hogy szívesen vennék magyar szakemberek részvételét helyi programok megvalósításában - mondta Kovács Péter.

Takács Szabolcs jelezte: az ilyen, korábban kialakult kapcsolatokat intenzívebbé lehetne tenni, amit a magyar diplomácia segíteni kíván.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. április 05. 14:40
Kitünő nemzetközi kapcsolatai voltak például a tavaly felszámolt VITUKI-nak..
békalepcse
2013. április 04. 21:16
Talán nem kéne világgá szaladni úgy hirtelen, hanem itthon tenni rendet vízügyileg. Első és alapvető változás az lenne ha az árkokat rendben tartanák. Az árokkal kapcsolatos tévhitet pedig el kéne oszlatni. Az árok elsősorban nem a víz elvezetését szolgálja, hanem annak megtartását!!!! Ezen felül, fontos lenne minél magasabb térszinten megtartani, visszatartani azt a vizet. Akkor nem szaladna a földekre azonnal, ami ott van azt lenne hová levezetni! A földeken is lenne teendő. Ahol mindig megáll a víz, ott vízmegtartó ideiglenes tavaknak lenne a helye és nem beszántani. Amíg ennyit nem sikerül megérteni addig ne szaladozzanak sehová. Üljenek le egy csendes sarokba elmélkedni a valóságon...
trabantkombi
2013. április 04. 20:52
Újabb idióta kormányzati bulsit! 2014!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!