Erdélyi Zsolt: Nincs közöm az MSZP kampányfilmjéhez

2013. március 07. 14:30

Határozottan tagadta a Mandiner megkeresésére Erdélyi „Superman” Zsolt, hogy ő készítette volna a szocialisták kampányfilmjét. Állítása szerint nem is tudott arról, hogy még mindig tulajdonosa a Weber und Mill Kft.-nek. Az ominózus kampányfilmmel pedig sem ideológiailag, sem szakmailag nem tud azonosulni. Közölte: „nem vagyok komcsi”.

2013. március 07. 14:30

A Hír TV információi szerint a Weber und Mill Kft. készítette az MSZP „Magyarország ma” elnevezésű kampányfilmjét, melynek a Heti Válasz írása szerint a Little Green Man Kft.-n keresztül egyik tulajdonosa Erdélyi Zsolt, aki korábban az SZDSZ első számú kreatívjaként tevékenykedett. A Mandiner megkereste az érintettet, aki határozottan cáfolta, hogy köze lenne a szocialisták kampányfilmjéhez.

Erdélyi Zsolt elmondta: nem tudott arról, hogy közvetve még mindig tulajdonosa a Weber und Mill Kft.-nek, amit anno politikai kommunikációs anyagok kiadására alapítottak. Hangsúlyozta: évek óta nem foglalkozik politikai kampányokkal, és bár korábban a Fidesznek és az SZDSZ-nek is csinált kampányt, az MSZP-nek nem dolgozna, mert mint fogalmazott: „nem vagyok komcsi”.

A reklámszakember egyébként szakmailag is rossznak tartja a szocialisták kampányfilmjét (amelyet most, amikor összefüggésbe hozták vele a nevét látott először): szerinte az túl „dagályos”, és már csak azért sem lehetne az ő munkája, mert ő maga nem híve a negatív kampánynak. Hozzátette: ha bármi köze lenne a filmhez, akkor azt vállalná, mint ahogy eddig is minden munkáját vállalta. De mint elmondta, nem vesz részt semmilyen politikai kampányban, és nem is tervezi. Erdélyi Zsolt sérelmezte azt is, hogy a Heti Válasz, amelyiket ő ennél „nagyvonalúbb, műveltebb” lapnak tart, nem kereste meg őt az ügyben.

*

A Heti Válasz fenti interjúnk kapcsán azt közölte: nem állították, hogy Erdélyi készítette a filmet, „mindössze azt a tényt osztotta meg olvasóival, hogy a gyártó cégben ő is résztulajdonos. A Heti Válasz még a tegnapi cikk megjelenése előtt kereste az ügyben a Weber und Mill Kft. másik tulajdonosát, Koltai Pétert, aki visszahívást ígért - majd mégsem állt szóba a szerkesztőséggel”.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HHH
2013. március 07. 20:35
Nem teljesen ide tartozik de a filmben szereplo hogyel van itt egy bezelgetes. Eleg csunya belerohanni egy ilyenbe :) http://mno.hu/lanchidradiohirei/szoci-kampanyfilm-lehullt-a-lepel-a-kulcsszereplorol-1143398
kitiltott
2013. március 07. 20:17
most már minden áront mindnt mozgosítva próbál a baloldal visszakapaszkodni a hatalomba ..de nagyon sokan nem akarják ezt.. majd most kiderül van -e még értelme erőlködni nekik vagy szépen eltünnek a sűlyesztőben.. a youtubeon a klipp alatti kommenteket olvasva nem sok esélyük van...
elfelejtette
2013. március 07. 17:03
"Közölte: „nem vagyok komcsi”" :D
Senye Péter
2013. március 07. 16:38
Az MSZP 'fénykorában' persze tucatjával lettek volna, akik vállalják. Így múlik el a világ dicsősége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!