Orbán Viktor a gyógyszeripar képviselőivel egyeztetett

2013. február 01. 12:06

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Jean-Philippe Seta-t, a világon húszezer dolgozót foglalkoztató Servier független gyógyszeripari csoport nemzetközi vezetőjét, és Michel Eschenbrenner-t, a Servier Hungaria vezérigazgatóját pénteken az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

2013. február 01. 12:06

A vállalat vezetői tájékoztatták a kormányfőt 20 éves magyarországi szerepükről, folyamatos és bővülő hazai befektetéseikről, valamint jövőbeni terveikről. A Servier kutatásai évente 500 magyar egészségügyi szakember itthon tartásához járulnak hozzá. A tájékoztatás szerint a Servier üdvözli a magyar kormánynak azt a kezdeményezését, amely ösztönzi a hasonló szemléletű befektetéseket, valamint azt is, hogy ezt az ösztönző eszközt a közelmúltban meghosszabbították.

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar–francia gazdasági együttműködés nagyszerű példájának nevezte a céggel kialakított kapcsolatot, amelyet a kormányzat kész tovább fejleszteni – közölte Havasi Bertalan. A felek kiemelték a kormányzati kutatás-fejlesztés (K+F) ösztönzésben lévő további lehetőségeket is. A kutató mérnökök fizetése havi 500 ezer forintig munkáltatói járulékmentes. A felek eredményesnek nevezték a munkát és a befektetéseket támogató magyar adórendszert.

A megbeszélésen szóba kerültek a Servier számára nemzetközi hírnevet hozó korábbi felfedezések, a magyar származású, több évtizeden át a vállalat kötelékében dolgozó kutatási vezető, Beregi László nevéhez köthető diabetológiai és kardiológiai készítmények, valamint a vállalat innovációi, amelyek a szívelégtelenségben vagy a depresszióban szenvedő betegek számára hozhatnak jobb életkilátásokat.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. február 01. 18:06
Gondolom megígérte nekük, hogy nem lesz többet gyógyszer ipari különadó, és hozzátette, hogy ne azt nézzék, amit mond, hantem amit csinál. Az összes kalandvágyó befektető hozzánk fogja hozni a pénzét, en olyan unalmas országokba, mint Szlovákia vagy Lengyelország. Képzeljézrk csak az a jól eső izgalmat, amikor két gyogyszergyári igazgató foganak és felteszik a havi füzetésüker arra, hogy ezen a héten megadóztat minket Matolcsy vagy nem. Eu a mi kedves befektetőbarát adórendszerünk. Igaz, hogy Kelet-Európában málunk a legkisebb a profit adója, viszont agyonvágjuk ezt a teljes kiszámíthatatlansággal.
becike4
2013. február 01. 17:34
Ennek a kis pöcsnek is kifejleszthetnének valamit,amitől észrevenné,mi a rákot művel az országgal.
orbán(c)
2013. február 01. 16:58
Kell is neki majd rendesen.(gyógyszer)
botto
2013. február 01. 16:55
Gyógyszergyárak. Az emberiség elpusztítói. Nagyobb üzlet mint a fegyver és ugyanúgy irtják vele az emberiséget. Phej.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!