MSZP: Vonják vissza a rákbetegeket hátrányosan érintő tervezetet!

2012. december 13. 08:53

A szocialisták azt várják a kormánytól, hogy vonja vissza azt a tervezetet, amelynek értelmében első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez azok a rákbetegek, akiknek csak néhány hónapjuk van hátra.

2012. december 13. 08:53

Az MSZP követeli annak, „a rákbetegek ezrei számára szenvedést kínáló” javaslatnak a visszavonását, amely szerint azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez – közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtökön az MTI-vel.

Kökény Mihály egy, az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent rendelet tervezetére reagált. Azt írta, a tervezetben foglaltak megvalósulása esetén több ezer végstádiumos beteg nem kaphat esélyt arra, hogy meghosszabbodjon az az időtartam, amíg családjuk körében maradhatnak, sőt megőrizhetik munkaképes állapotukat is. Ha az MSZP kormányzati felelősséget kap, „elviselhetővé teszi” a nyugdíjasok, a krónikus betegségben szenvedők és a gyermeket nevelő családok rendszeres gyógyszerkiadását – fogalmazott.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2012. december 13. 17:44
Egy apróság lemaradt nem lehet visszavonni azt ami nincs. Ezt havonta eljátsszák, megvonják a nyugdíjasok utazási kedvezményét, bevezetik az ingatlanadót, tadadam, tadadam. Majd ha egy rendelkezés életbe lép akkor érdemes foglalkozni vele. Megjegyzem én sem értenék egyet ezzel de levegőt nem bokszolok.
liberálzöld.
2012. december 13. 11:42
... első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez azok a rákbetegek, akiknek csak néhány hónapjuk van hátra. ÉS CSÓRÓK! Mert a pénzesek, meg a pártappartcsikok, a hozzártartozóik és a potentáltjai pesze hozáájuthatnak.
Laibach
2012. december 13. 10:39
Az mszp inkább ezzel foglalkozzon, mi lett a projekttel? http://vastagbor.blog.hu/2009/09/22/a_szakertoi_kormany_a_daganatos_betegekert
hátakkor
2012. december 13. 09:58
MSzP vazz, van egyre lentebb.. Visszasírjuk a lélegeztetőgépes meg nem lesz gázáremeléses szocikat (ugyanazok persze)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!