Szociális intézményeket államosítottak

2012. november 26. 18:42

Döntött a parlament: az államhoz kerülnek a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, pszichiátriai és szenvedélybetegeket ellátó otthonok.

2012. november 26. 18:42

A szociális intézményrendszer állami fenntartásba vételének folytatásaként az állam 2013. január 1-jével negyven szociális és 137 gyermekvédelmi intézményt vesz át a települési önkormányzatoktól. Az erről szóló törvénymódosítást hétfőn 249 kormánypárti igen szavazattal, 97 ellenében fogadta el az Országgyűlés. Az államhoz kerülnek a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, pszichiátriai és szenvedélybetegeket ellátó otthonok. Legtöbbjük eddig a fővárosi önkormányzat tulajdona volt, a fennmaradók többsége megyei jogú városoké.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2012. november 27. 04:25
ez nem államosítás, max. fenntartó váltás. eddig is állam pénzből finanszírozták kb. 98 % ban. az önkormányzati alrendszer is az államháztartás része. esetleg a bp-i kerületeknek volt + pénze a terézvárosi vagy az andrássy úti paloták értékesítéséből. államosítás az lenne, ha magánvagyonokat érintene az átszervezés. az alapítványi fenntartású, és magán intézményeket (ld. arany alkony, napvirág otthon, stb.) nem érinti az átszervezés.
hazug politikusok
2012. november 26. 22:04
Ami alól van kibúvó a 13 kerület például a 9 fős értelmi fogyatékos lakóotthonát, átnevezte társasháznak így már nem tudják államosítani.
tarackos
2012. november 26. 20:54
Helyes! A recesszióban lévő triplabóvlis állambánál nincs jobb gazda! Főleg ha szakócás...;)
anegy_
2012. november 26. 18:54
Mióta államosítás, az állami (önkormányzati) tulajdonok fenntartása. Ez a mandi is egy szelektív szennyesláda lett, lassan eléri a hvg színvonalát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!