Új központ épül a Puskás Stadion köré

2012. október 11. 13:20

Döntött a kormány egy Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról, mely több mint tíz létesítményből fog állni.

2012. október 11. 13:20

Több mint tíz létesítményből álló, Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról döntött a kormány. A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körül felépülő létesítményeket az élsportolók mellett a szabadidős sportolók és a gyerekek is használhatják majd. Az építtető Nemzeti Sportközpontok csütörtöki tájékoztatása szerint a kormánydöntés értelmében magyar építészekkel terveztetik meg az épületeket, köztük a 65 ezer fős új nemzeti labdarúgó-stadiont is.

A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körüli területen több mint tíz új létesítmény – és a hozzájuk kapcsolódó parkolóház – épül fel. Ezek közé tartozik az új nemzeti labdarúgó-stadion, egy úszó- és vízilabda-komplexum, egy multifunkcionális sportcsarnok, egy edzőcsarnok a labdajátékok számára, valamint egy tornacsarnok, továbbá megújul a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok és a Millenáris Velodrom is. A létesítményeket nem csak az élsportolók használhatják majd.

„Legalább 30 éves adósságát törleszti az ország ezzel a beruházással, ekkora a lemaradásunk a sportlétesítmény-fejlesztéseknél” – mondta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a beruházás több ütemben valósul meg. A tervezésre és az új sportpark kialakításának előkészítésére 2013-ban csaknem 1,4 milliárd forintot költ az állam, a munka néhány héten belül elkezdődhet. Az építkezések első üteme 2016-ban zárulhat, a korábbi terveknek megfelelően ekkor adhatják át az új nemzeti labdarúgó-stadiont. A beruházás második üteme 2020-ra készülhet el.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arslan
2012. október 11. 18:27
Tudom megfogtok kövezni, de én örülök ennek a beruházásnak. No persze nem vagyok sem építészmérnök, sem hasonló, mégcsak nem is kötődök az építőiparhoz. Azt viszont látni kell, hogy ez a beruházás további beruházásokat fog vonzani. A megfelelő infrastruktúra pedig, sporteseményeket, konferenciákat és turizmust fognak növelni. A beruházás összegének ÁFA része megy is vissza a kasszába, viszont kicsit pörget talán a fogyasztáson, hiszen sok alacsonyabban képzett embert is foglalkoztatni fognak az építkezésen és utána is. Megértem, hogy bicskanyitogató, különösen hogy megint húznak egyet a nadrágszíjon és közben költenek ilyesmire, de kérdem én, az elmúlt 22 évben mikor nem volt így? :) Mindig megszorítottak valamiért és közben építettek drágán valamit... Úgyhogy részemről, ha korrekt áron, a korrpució minimalizálásával épülne egy ilyen komplexum, én maradéktalanul elégedett lennék.
Trükkök Százai...
2012. október 11. 15:43
Nem olyan nagy pénz (talán egy kicsit sok tervekért meg egy gödörért), csak kicsit elég már a felesleges és a nem igazán aktuális kiadásokból, ha már mindenkit szopatnak a válságra hivatkozva.
sóhivatalnok
2012. október 11. 14:46
Már most el kellene kezdeni gondolkodni, mi lesz majd a félbemaradt Orbán-stadion romjaival, mire lehet majd használni...
Laibach
2012. október 11. 13:44
Nálunk ba.meg meg vidéken mi viszünk be wc papírt az iskolába, mi festjük ki a tantermeket, mi csiszoljuk a parkettát, mi adakozunk az iskolai kirándulásokra stb... Stadion kell ide nem kétséges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!