Tágítaná a honlapok lekapcsolásának lehetőségét a kormány

2012. október 17. 12:00

Az új BTK hatálybalépését előkészítő csomag alapján akár már a nyomozás során lekapcsoltathatnának bizonyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat – írja a hvg.hu.

2012. október 17. 12:00

A hvg.hu arról ír: az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomagból kiderül, növekedne a honlapok lekapcsolásának lehetősége a jövőben. Az „elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tétele” címszó alatti tervek szerint ha egy weboldal – bírósági döntés szerint – bizonyos bűncselekményeket (gyermekpornográfia, terrorcselekmény, állam elleni bűncselekmények) megvalósítana, akkor előbb a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére.

Ha a tárhelyszolgáltató nem tesz semmit – például a külföldi szerver miatt –, akkor egyrészt a szolgáltató milliós büntetésekre számíthat, másrészt végső esetben a magyarországi internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt – olvasható a hvg.hu-n.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunor N.
2012. december 20. 11:36
Amerikában a védelmi miniszter a napokban jelentette be, hogy stratégiailag fontos intézmények veszélyben vannak, kibertámadást feltételeznek, és szükség lehet megelőző intézkedésekre. Hülyeség! De meg kell magyarázni a net lekapcsolását valamivel, az egyszerűbbek meg kifejezetten kérni fogják. Izrael nagyon nem fér a bőrébe. Valami lesz...
kukagyerek
2012. december 12. 21:44
"állam elleni bűncselekmények" kategóriájába meg az fér bele, amit a "demokraták" beleértenek. Nehogy ki lehessen mondani, hogy ki az aljas. Fosik a fidesz!
korona
2012. október 21. 01:56
jav: OBTSAD=OBSTAT (bocs az elírásért!) ami magyarul: "semmi akadálya" (Katolikus Lexikon)
Fakutya tizedes
2012. október 21. 01:55
Nagyon helyes. Épp elég idegen ügynök keveri itt a szart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!