Veres: Szakmai körök nem kritizálták a 2008-as IMF-megállapodást

2012. szeptember 26. 18:03

Szakmai körökből azóta sem kapott kritikát a 2008-as IMF-megállapodás, a kritikai megjegyzések politikai körökből érkeztek – fejtette ki Veres János MSZP-s képviselő szerdán egy bizottsági meghallgatáson.

2012. szeptember 26. 18:03

A volt pénzügyminiszter kiemelte: 2008-as megállapodást a korabeli gazdasági körülmények, az állam finanszírozási gondjai mellett az ország iránti bizalom helyreállítása, illetve a forint elleni spekuláció megállítása indokolták. Nem megalapozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása, miszerint az akkori IMF-hitel első részletének gyors lehívását nem indokolta az államadósság-kezelés igénye – vélte a 2008-as IMF-megállapodáskor hivatalban lévő politikus. Veres János a gazdasági bizottság ülésén hangsúlyozta: 2008 őszén a forint elleni spekuláció, az OTP-részvények elleni spekulatív támadás hozzájárultak ahhoz, hogy az IMF-hitel első részletét még 2008 novemberében lehívta a magyar kormány. Ezenkívül a szocialista képviselő kiemelte, hogy az IMF-hitel részét képezte egy úgynevezett bankmentő célra félretett összeg is.   

A szocialista képviselő kiemelte: „álljon elő a Fidesz-kormány és mutassa be azt a hiteles gazdaságpolitikai programot, amelyet le tud tenni az Európai Unió asztalára. Felszólítom a kormányt, hogy az IMF-nek elküldött levelet hozzák nyilvánosságra, (...) Magyarország állampolgárai meg kell, hogy tudják azt, mi szerepel a levélben” – jelentette kis Veres. Az MSZP-s politikus kiemelte: a 2008-as megállapodásban minden információ nyilvános, az akkori kormány Magyarország érdekében álló, megfelelő megállapodást kötött.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. szeptember 26. 21:04
Szakmai körök ???? A Goldman Sachs - ra gondolsz,Jancsi bácsi?
Big Zoli
2012. szeptember 26. 20:30
Egy azeri katona hazavágott egy örményt... Leült nyóc évet..Hazament.Mi a fasz van?
USsange
2012. szeptember 26. 19:10
"Veres: Szakmai körök nem kritizálták a 2008-as IMF-megállapodást" LOL Mégis kik lennének azok a szakmai körök...? Moscow Péter meg Kóka W. János? :)))))
miloka
2012. szeptember 26. 18:45
Hogy kritizálhatták volna, amikor a már aláírt megállapodást is titkolták Reztes Janiék! Hát még a tritkos záradékot! Ugyanez vonatkozik arra a követelésére, hogy "Magyarország állampolgárai meg kell, hogy tudják azt, mi szerepel a levélben". Nincs erkölcsi alapja ebben az ügyben még kérdő arcot vágnia sem, nemhogy kérdeznie. Hát még követelőznie!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!