Tilos osztálypénzt kérnie az iskoláknak

2012. augusztus 17. 19:37

Az oktatási jogok biztosa szerint osztálypénzt csak akkor szedhet az iskola, ha a szülők maguk döntenek úgy, hogy adnak.

2012. augusztus 17. 19:37

A legtöbb iskolában van osztálypénz, hiszen enélkül nem lenne mozi vagy kirándulás, de sok helyen még WC papír sem. Az oktatási jogok biztosához minden évben számtalan panasz érkezik az osztálypénz miatt, amit álláspontja szerint nem is szedhetnének kötelezően az iskolák.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. augusztus 19. 08:06
Biztos úr!Nagyon meg kellett szólalni valamiért ugye,ha már itt a nyakunkon a tanév?Merthogy ennek a megnyilvánulásnak semmi értelme nem volt az biztos.Eddig sem volt kötelező és ez után sem lesz az.Eddig is a szülők beszélték meg év elején és ők fogják ezután is.Normálisabb helyeken a szülők választottak maguk közül egy felelőst,aki kezelte ezeket a pénzeket.Tudom,ha nem tud valamit mondani évkezdetkor,akkor rájönnek,hogy önre semmi szükség.Vérciki egy helyzet ez:)))
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 18. 06:09
Itt egy esztelen vagdalkozás folyik olyasmiről, amiről sokan nem is rendelkeznek kellő információval. 1. Az osztálypénztárt vagy az osztályfőnök kezdeményezi, vagy néhány mindent túllihegő anyuka, hogy jlezze az Ofő irántilojalitását. A gyerek ismeretében erre szüksége is van. Vagy azért, hogy megmutathassa a vastag buxáját. 2. Osztálypénztár keletkezhet hasznosanyag gyűjtéséből is, amiből néhány apróság, pl. papíráru, írószer, falióra, stb. beszerezhető. 3. Az osztálypénztár törvénytelen dolog, de sajnos ezt a törvényt ugyanúgy nem tartják és nem tartatják be, mint pl. az alkohol távoltartását a közoktatástól. (Lásd. pedagógusnapi bulik, nem egy iskola udvarán ideiglenes korcsma is feláll falunapokon) 4, Az osztálypénztárral a kezelésére vállalkozó anyukát nem "illik" és nem szokták elaszámoltatni, mert "sértő". Ez legalább akkora probléma, mint amikor a tanári kar megajándékozására fordítják. Vagy mint amekkora probléma és gyalázat a paraszolvencia másut, pl. egészségügyben. Csak az orvosokkal szemben nálunk nincsenek erkölcsi követelmények.
kjkj945
2012. augusztus 17. 22:36
Na jóéjszakát holnap korán kelek.
1120
2012. augusztus 17. 22:30
Undorító ez a maszatolás... Akkor már inkább mondják meg feketén-fehéren, hogy az ofőknek TILOS osztálypénzt szedniük. Alig várják, hogy végre egy törvényre, vagy rendeletre hivatkozva mentesüljenek a fénymásolási pénz, a szappanpénz, a diáksportkör-pénz beszedésétől, a kötelezően megveendő (!) báli belépők beszedésétől...stb. Ja és hogy egyszer s mindenkorra lekerüljenek a vállukról a senki által soha ki nem fizetett osztálykirándulásokkal kapcsolatos pluszfeladatok (nem beszélve a felelősségről). Így hát: LE AZ OSZTÁLYPÉNZZEL! (Majd elballagnak a kölkök utcai ruhában, oszt jónapot...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!