Sors Tamás megvédte címét Londonban

2012. augusztus 30. 21:05

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián.

2012. augusztus 30. 21:05

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián. Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok pécsi úszó – aki négy éve, Pekingben a magyar küldöttség egyetlen aranyát szerezte – végig vezetve diadalmaskodott az S9-es sérültségi kategória döntőjében. A 20 éves sportoló az első magyar érmet nyerte Londonban.

„Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek” – nyilatkozta a döntő után Sors Tamás. „Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szorított nekem!” mondta.

A finálé másik magyar résztvevője, Tóth Tamás hetedikként ért célba.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2012. augusztus 31. 09:43
Szép volt, és köszönjük!
négyzetgyök
2012. augusztus 31. 09:35
A fidesz mennyit úszott Hódmezővásárhelyen államadósság versenyszámban? megvan a világcsúcs?
cili
2012. augusztus 31. 09:26
Az gondolom, hogy sportolóink, most is teljes odafigyelést érdemelnének. Köszöni a Nemzet!
én vagyok a.
2012. augusztus 30. 22:02
Szívből grat! 30 millát neki is, mert jár! Nehogy megkülönböztessék őket! Hajrá! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!