Szociális tárgyú törvényeket módosított a Parlament

2012. július 09. 18:00

Augusztustól a tízezer forintot meghaladó szociális segély felének Erzsébet utalványban való kifizetését írhatják elő az önkormányzatok, októbertől pedig a gyermekvédelmi kedvezményt is utalványban kapják a rászorulók.

2012. július 09. 18:00

A szociális tárgyú törvények módosítását csak a kormánypártok szavazták meg. A gyermekvédelmi támogatást októbertől a jegyző kötelezően csak készétel-, ruházat- és tanszervásárlásra alkalmas Erzsébet-utalványban nyújthat támogatást, míg a szociális segély utalványban való kifizetését az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják: azonban csak tízezer forint feletti juttatás esetén, legfeljebb ötezer forint erejéig.

Bekerült a gyermekvédelmi törvénybe, hogy az óvodákban és iskolákban kötelező megszervezni a gyermekek étkeztetését. Az Országgyűlés rögzítette azt is, hogy a következő tanévtől a gyermek életkorától és a család jövedelmi helyzetétől függetlenül nem jár családi pótlék akkor, ha a gyermek ötven órát igazolatlanul hiányzik az iskolából.

Ezzel újraszabályozták és egyszerűsítették az iskoláztatási támogatás szüneteltetésének szabályait, és az iskolalátogatási kötelezettség elmulasztása miatt mindenkit ugyanaz a szankció sújt. Megszűnik a támogatás felfüggesztésének jogintézménye, vagyis a családi pótlékot nem kell családtámogatási folyószámlára utalni, és visszamenőleges kifizetésére nincs lehetőség, ha a gyermek ismét iskolába jár.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonta
2012. július 09. 22:46
...és egy sor boltban nem fogadják el. Még kaját SE tud belőle venni.
Basiliscus
2012. július 09. 19:38
:És megszűnik a pénz fizetőeszközként." Ezt a pol-gazd meg tud. szocon tanították a kommunizmus kialakulása kapcsán. Jöhet az Erzsébet-utalvány.
kjkj945
2012. július 09. 18:25
Ez igy helyes, az utalványért "elvileg" nem lehet se cigit, se piát venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!