Navracsics: Nem jókedvünkben szállítottuk le a büntethetőségi korhatárt

2012. július 10. 11:55

A közigazgatási és igazságügyi miniszter keddi bizottsági meghallgatásán azt mondta: boldog lenne, ha kiderülne, hogy fölösleges volt a büntethetőségi korhatár 12 évre való leszállítása és visszaállíthatnák a korhatárt 14 évre.

2012. július 10. 11:55

Navracsics Tibort kedden hallgatta meg az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága. Az ülésen az LMP-s Szabó Tímea vetette fel a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, hogy a statisztikák nem indokolták a büntethetőségi korhatár leszállítását az új büntető törvénykönyvben, amire a miniszter úgy reagált: ez tipikusan olyan lépés, aminek senki sem örül. Nem „jókedvünkben” döntöttünk ennek bevezetéséről – jegyezte meg.    

A tárcavezető azt mondta, valóban viszonylag kevés, évente 80-100 erőszakos bűncselekmény – ezen belül 60-80 rablás – vezethető vissza 14 év alatti elkövetőre, ami lehet, hogy összmennyiségét tekintve kevés, de mégis aggasztó. „Én lennék a legboldogabb, ha két év múlva kiderülne, hogy teljesen fölösleges volt 12 évre leszállítani a büntethetőségi korhatárt és visszavihetjük 14 évre” – fogalmazott a miniszter.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2012. július 10. 15:14
Anyádtól szedjen hídpénzt féltucat cigány "kisgyerek" aztán majd visszatérünk erre a témára, jó?" És mi köze van ehhez a többi gyereknek?
Himalája
2012. július 10. 14:45
"Navracsics: Nem jókedvünkben szállítottuk le a büntethetőségi korhatárt" Isten mencs meg az ilyenektől és hasonszőrű gonosztevőktől.
Muttimi
2012. július 10. 12:52
Ne vicceljünk már.... Egy is sok. Mond valamit az, hogy generális prevenció???
liberálzöld.
2012. július 10. 12:35
És a "három csapás"? Azt elvitte a cica?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!