A rossz szemüvegek ellen demonstrálnak

2012. június 08. 15:58

A rossz minőségű gyógy- és napszemüvegek ellen demonstrálnak vasárnap Budapesten: a nem ellenőrzött tárgyakat úthengerrel fogják bezúzni.

2012. június 08. 15:58
Orvosok úthengerrel zúzzák be a rossz minőségű szemüvegeket azon a vasárnapi budapesti felvonuláson, amelyen a káros UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztetnek. A szervezők arra kérik a fővárosi lakosokat, hogy a rossz minőségű, nem ellenőrzött helyen vásárolt gyógy– és napszemüvegeiket vigyék el a rendezvényre és azt dobják az úthenger elé. A felvonulás vasárnap 12 órakor indul a Deák térről az Andrássy úton az Operaházig.
 
A demonstráció szervezői ezzel az akcióval arra szeretnék az utazási szezon kezdete előtt felhívni a figyelmet, hogy az ultraviola-sugárzás különösen veszélyes lehet a strandon, a vízparton. Ennek oka, hogy a víz felszíne és a homok is visszaveri a napsugarakat, a visszatükröződő nap pedig megtöbbszörözi az UV-sugárzást.
 
Becslések szerint évente 15 millió ember veszíti el a szeme világát szürkehályog kialakulás miatt, melyet bizonyítottan az UV-sugárzás okoz. Kutatások szerint az emberek csupán 7 százaléka van tisztában azzal, hogy az UV-sugárzás a szemben is visszafordíthatatlan kárt okozhat.
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. június 08. 18:05
Nápszeműveg?Nagyon jó és kicsi pénz!Nagy Kinában kicsi kinai nap kicsi UV t sugároz
Ricochet
2012. június 08. 17:28
És még ott lesz a fejükön a szemdzsó, amikor átmegy rajta az úthenger???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!