Abortusztabletta-ügy: a TASZ továbbra is elégedetlen

2012. június 26. 14:04

A TASZ levélben kérte az Egészségügyi Államtitkárságot, hogy hozzák nyilvánosságra az abortusztabletta bevezetése ellen szóló szakmai érveket. A kapott válasszal azonban nem elégedettek, ezért újabb levelet írnak az ügyben.

2012. június 26. 14:04

Szócska Miklós még májusban jelentette be, hogy a nem megnyugtató és nem rendezhető szakmai vita miatt Magyarországon nem kerül sor az abortusztabletta forgalmazására. Erre reagálva kérte a TASZ az Államtitkárságot az abortusztabletta ellen szóló szakmai érvek nyilvánosságra hozatalára; a kérdésükre kapott válasz azonban nem győzte meg őket.

Nem értenek egyet például a tárca azon álláspontjával, miszerint az abortusztabletta megkönnyítené terhességmegszakítást, vagy hogy a műtéti abortusznál jóval kockázatosabb lenne. A tárca arra hivatkozik, hogy a WHO alaplistáján szereplő gyógyszerek nem tekinthetők kötelező standardnak. A TASZ ezzel kapcsolatban azt emeli ki, hogy erre a listára csak biztonságos gyógyszerek kerülhetnek fel. 

A jogvédő szervezet újabb levelet ír az államtitkárságnak – írja a NOL.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teres
2012. június 27. 10:16
érdemes meghallgatni a dolog kapcsán Czeizel Endrét - ha valaki kíváncsi szakvéleményekre is http://atv.hu/belfold/20120523_czeizel_endre
kjkj945
2012. június 26. 16:30
Eta nol tata-e Nézd meg a nolos cikk képét ott a válasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!