Tüntetnek az abortusztabletta miatt

2012. május 21. 09:29

Ne vedd be a hazugságot! címmel tart demonstrációt az abortusztabletta bevezetése ellen az Alfa Szövetség szerdán, az egészségügyi államtitkárság épülete előtt – írja a Magyar Nemzet.

2012. május 21. 09:29

Az abortusztabletta bevezetése ellen demonstrál az Alfa Szövetség május 23-án, szerdán 15 órakor. A Ne vedd be a hazugságot! című, egészségügyi államtitkárság épülete elé szervezett tüntetésen felszólal Csókay András idegsebész és Jobbágyi Gábor jogászprofesszor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője is  – írja a Magyar Nemzet.

Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke a lapnak elmondta, hogy a szervezet szerint nem igazolható, hogy az abortusztabletta esetében kisebb lenne a szövődmény kockázata, mint műtéti eljárás során. Kitért arra is, hogy életvédő szervezetként muszáj feltenniük azt a kérdést, hogy miért van egyáltalán szükség művi terhességmegszakításra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a mostani tüntetésük célja az, hogy felhívják a figyelmet az abortusztabletta veszélyeire. Kitért arra is, hogy a politikusoknak el kell számolniuk azzal, hogy társadalmi vita nélkül engedélyezték a szert. Hozzátette: amennyiben igaz, hogy a hatóságoknak automatikusan ki kellett adni a tabletta engedélyét, úgy az EU erről szóló szabálya súlyosan sérti a nemzeti szuverenitást.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Duderino
2012. május 22. 00:47
Bizonyára az itt kommentelő többgyermekes anyák, akik vállvetve küzdenek az abortusz ellen valószínűleg a jól kereső férjeik árnyékában támadják a magunkfajta alsó középosztálybéli fiatal proletárokat (akik a korszerű fogamzásgátlási módszerek alkalmazása ellenére mégis "bajba" kerültek), teljes mértékben "együttéreznek" szerencsétlen Mandyvel, aki pusztán azért kényszerül elvetetni a gyermekét, mert jelenpillanatban ő és a párja nem képes megteremteni a családjuk fenntartásához megfelelő körülményeket. Ha emiatt képesek vagytok basztatni, és még mélyebbre mártani belé a kést, ahhoz csak gratulálni tudok. Ideális esetben nem lenne szükség abortuszra, de még fogamzásgátlásra sem. De az elmúlt évtizedekben regnáló mindenkori hatalom még a kisujját sem hajlandó megmozdítani azért, hogy legalább az ideális állapot felé konvergáljunk. Én sem vagyok oda az abortuszért, de nap mint nap látom az új nemzedék "jeles" tagjait, akiknek jobb lett volna meg NEM születniük.
El Duderino
2012. május 21. 22:48
"Éva tegnap volt az abortuszbizottság előtt. Télikabátomra hasztalan keresek vevőt..." Nos lehet szívni annak a vérét, aki csórén van, és az lehet a legszarabb, ha valaki emiatt mond le a projektről. Sajnálom Mandy-t, és persze haragudhatnék rá, de nem teszem. Neki és a párjának hátralevő életében a lekiismeretével kell majd megvitatni ezt a döntést, ami azért elég tré, akárhogyis nézzük. Annyit tudok, hogy van élet az abortusz után, elvégre én magam se léteznék, ha anno szüleim a nagy szegénységben nem szakítják meg idősebb nővérem/fivérem életét még az anyaméhben.
Mandy-mandy
2012. május 21. 19:55
Én csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb engedélyezték országunkban is a szóban forgó tablettát. Miért mondom ezt? Nem azért, mert ellene vagyok az Életnek, vagy be kívánok állni az önjelölt "gyilkosok" sorába, vagy mert nem szeretem a gyerekeket (tanár vagyok), vagy nem szeretnék esetleg sajátot (akit tisztességesen fel tudok nevelni), hanem azért, mert éppen egy olyan kálvária kellős közepén vagyok, amelyben megalázóan, becsmérlően, lenézően bánnak velem bizonyos radikális Ítélkezők (vagy FÉRFIAK, tehát esélyünk nincs konkrét tapasztalatot szerezni a témában vagy olyan NŐK, akik sosem kerültek olyan helyzetbe, hogy terhességet kelljen megszakíttatniuk). Azt gondolom, hogy csak az után nyilatkozzon bárki egy bizonyos témában, ha bele tudja képzelni magát a másik helyzetébe (aki éppen hatalmas testi-lelki nehézségeket él meg), mert például átélt egy hasonló szituációt vagy alapjáraton olyan típusú empátia van benne, amely szem előtt tartja azt a tényt, hogy senki felett nem ítélkezhetünk, anélkül, hogy pontosan ismernénk történetének, érzéseinek, jelenlegi életszakaszáig megélt tapasztalatainak együttesét. 5 hetes terhességet kényszerülünk megszakíttatni. Szükségszerű felelősen gondolkoznunk a párommal, mert mi magunk sem jövünk ki az aktuális fizetésünkből. Mindketten egyetemet végeztünk, de amit fiatalként, kezdő fizetés címén kapunk az az éhenhaláshoz sok, de a normális megélhetéshez iszonyú kevés. Végtelenül szomorú vagyok amiatt, hogy egy kis Élet azért nem teljesedhet ki, mert egy adott ország képtelen az állampolgárainak olyan feltételeket biztosítani, hogy bátorsággal vállalhassanak családot, mert anyagi biztonságban vannak. Nem engedhetjük meg ezt a "luxust", mert nem csak a saját életünket nehezítenénk meg még jobban, hanem rajtunk kívül szenvedne még Valaki olyan is, akinek nem lenne szabad.
Antigoné
2012. május 21. 12:17
jav. tizenéves
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!