DK: Elfogadhatatlan a burkolt abortusztiltás

2012. május 23. 11:30

A Demokratikus Koalíció szerint a KDNP burkolt abortuszszigorítást képvisel az abortusztabletta kapcsán, amit a DK elfogadhatatlannak tart. A párt szerint politikai vita zajlik az abortusztabletta engedélyezése körül, nem pedig szakmai.

2012. május 23. 11:30

Molnár Csaba, a párt alelnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: nem szakmai, hanem politikai vita zajlik az abortusztabletta engedélyezése körül, a szakma ugyanis ezt támogatja és alkalmazhatónak tartja. „A vallási fundamentalizmusukba belevakult KDNP-s képviselők az egyébként is meglévő szélsőséges abortuszellenességüket csomagolják be abortusztabletta elleni kampányukba” – fogalmazott a képviselő, aki szerint a kereszténydemokratáknak nem az abortusztablettával van elsősorban problémájuk, hanem magát az abortuszt akarják korlátozni vagy tiltani.

A DK ellenez mindenféle abortuszszigorítást és -tiltást – szögezte le Molnár Csaba, hozzátéve: ők „nem a KDNP, vagy a szenvedés pártján”, hanem a nők és a nők választási lehetőségének pártján állnak. Kitért arra: az elmúlt 20 évben Magyarországon kialakult egy olyan abortuszszabályozás, ami egyensúlyt teremtett a magzat élethez való joga és a nők választási lehetősége között. Szerinte jól mutatja ennek működőképességét, hogy míg 1990-ben közel 90 ezer abortuszt végeztek, addig tavaly 38 ezret.

Molnár Csaba szerint a klasszikus beavatkozáshoz képest a tabletta kisebb fertőzésveszélyt jelent és az utólagos szövődménykockázata is alacsonyabb. Úgy értékelte, itt is megmutatkozik az Orbán-kormány „szegényellenes politikája”: Ausztriában 500 euróért bármelyik klinikán bármelyik magyar állampolgáron a tablettás abortuszt jogszerűen elvégzik. Ha Magyarországon ezt tiltják, a tehetősebbek kifizetik ezt az összeget, és kényelmesen elvégeztetik ott a beavatkozást, a szegényebbeknek pedig marad a kevésbé biztonságos eljárás – mondta.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. május 23. 14:16
A DK tagjainak-szimpatizánsainak költségmentesen biztosítanám ezt a lehetősége bár miss sünin kívül nem sok szaporodóképes polgártárs van a csapatban ...
ördöngös pepecselés
2012. május 23. 14:14
Van abban valami hogy ha Molnár Csaba megelőzhető lett volna 1 tablettával máris elöbbre lenne az emberiség.
DFK
2012. május 23. 14:04
Én csak annyit mondanék az abortuszpártiaknak, hogy nem kommentelhetnének itt, ha világrahozás helyett az abortuszt választotta volna az anyjuk.
NeMá
2012. május 23. 13:56
Jobban belegondolva, nyugodtan engedélyezhetik, mert a normálisabbaknak úgy sincsen szüksége rá. De az a baj, hogy a normálisak tartják el a naplopókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!