Szegénymenet indul a parlamenthez

2012. február 02. 17:48

Négy borsodi település polgármestere a megye öt lakosával kiegészülve február 6-án, Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő Országgyűlés épülete elé. Túrájukkal az elszegényedésre, a nehezülő életkörülményekre szeretnék felhívni a figyelmet.

2012. február 02. 17:48

Az egyhetes túrán részt vesz Alsógagy és Ricse szocialista, illetve Beret és Szikszó független településvezetője, két-két munkavállaló és munkanélküli, valamint egy védőnő. Az MTI-hez az MSZP útján eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák, akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: „munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért. A polgármesterek megjegyzik, a kormánypárti képviselőket a választások óta nem látták, ezért abban bíznak, hogy a parlamentnél találkozhatnak velük és a véleményüket is meghallgatják. 

A túrázók másokat is csatlakozásra buzdítanak, de a szélsőségeseket, a Jobbik tagjait nem látják szívesen. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: a szocialista párt örömmel vette az akció szervezőinek megkeresését és minden segítséget megad a résztvevőknek.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. február 03. 08:14
Éhes, fázó, nyomorgó, reménytelen emberek országa. Ahogy azt Demján megálmodta és Orbán megteremtette neki. :( Gyurcsányozhattok, nyolcévezhettek itt bármennyit, ettől a szörnyű részvétlenségtől, embertelenségtől a gyomrom kifordul. Szar emberek szar országot építenek.
durrbele
2012. február 02. 19:12
Aztán mindenki vigyen hólapátot.Nehogy má külön mentőcsapat mentse ki őket.Aki kenyeret kér az jöhet hozzám.Tudok pár kilót adni. Munkához meg legyen megfelelő végzettsége.Ha ez megvan lesz tisztességes bére is.Minek ehez cirkuszt csinálni?
Rudolf János
2012. február 02. 18:58
A MEBAL szolidaritási nyilatkozata 2012. február 02. csütörtök, 18:13 A leghatározottabb támogatásunkról biztosítjuk az éhségmenetet! Magyarországon a rendszerváltás óta a lakosság többsége elszegényedik. Az utóbbi években felgyorsult ez a folyamat. A létminimumon és az alatt élők száma 3 millióról 3,7 millióra nőtt az utóbbi két-három évben. Ma már sok dolgozó is a szegénységi küszöb alatt tengeti életét. Milliónál többen a mélyszegénységbe, a szociális gettóba csúsztak le. Sokkoló, elviselhetetlen, hogy többszázezer magyar embertársunk, köztük gyermekek tízezrei éheznek vagy alultápláltak. Sok emberi lény didereg, megfagy az utcán és az otthonában. A lakosság súlyosan és egyoldalúan kiszolgáltatott a bankoknak, a közüzemi szolgáltatóknak, a dölyfös „munkaadóknak”, az egyre kevesebb közszolgáltatást vállaló államnak. Az elszegényedést a (félperifériás) kapitalizmus, a nemzetközi és a hazai kizsákmányolás okozza. A parlamenti pártok és kormányok mindeddig meglehetősen érzéketlenek voltak a szociális kérdések iránt, de a Fidesz jelenlegi kormányzata túltesz valamennyin. Elég volt! A társadalmi ellenállásnak elkerülhetetlenül erősödnie kell! A demokrácia csak írott malaszt az emberi méltóságot érvényesítő alapvető szociális jogok (megélhetést biztosító bérek, garantált minimáljövedelem, lakhatás, ingyenes oktatás és orvosi ellátás, stb.) érvényesülése nélkül! Szolidaritásunkat fejezzük ki az éhségmenet résztvevőivel, erőnkhöz képest támogatjuk a menetet és csatlakozunk hozzá! Budapest, 2012. február 2. A MEBAL Egyeztető Tanácsa
Basiliscus
2012. február 02. 18:55
Megérkeztek az első januári fizetések. Nem tudom mennyire hatásvadász a tévé, volt aki olyan sokkot kapott, hogy mentőt kellett hívni, -mondták. Lesz itt még ennél is nagyobb szegénység.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!