Vida Péter az év bortermelője

2011. december 02. 16:34

A szekszárdi Vida Péter nyerte 2011-ben az Év Bortermelője díjat a Magyar Bor Akadémia döntése értelmében.

2011. december 02. 16:34

2011-ben is öt jelölt közül került ki az Év Bortermelője díj nyertese. Három szekszárdi termelő, Vida Péter, Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán, valamint Gálné Dignisz Éva kunsági és Áts Károly tokaj-hegyaljai termelő között dőlt el a cím. Végül a Magyar Bor Akadémia döntése értelmében idén Vida Péter lett az Év Bortermelője díj birtokosa.

A Bor semmihez nem hasonlítható isteni csoda, mely az élővilág és az egész emberiség diadala” - vélekedik a borról Vida Péter. Elmondta: 40 éve a szőlő és a bor körül forgolódik. „Azt hiszem, a bor mindig előttünk jár, kevés a földi élet ahhoz, hogy mindent megtudjunk róla. Az alábbi gondolatot egy bölcs idős embertől hallotta: fiam, te olyan úton jársz, ahol sok probléma és feladat lesz az örömök mellett. Legyen célod az életben, s ha már úgy érzed, a cél közelében jársz, jusson eszedbe, hogy nem csupán a cél elérése volt fontos, hanem inkább az, hogy hogyan tudtad megtenni az odavezető utat” – írja az inforadio.hu.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horizont
2011. december 02. 17:07
Gratulálok neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!