Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Népszava: Évekre jegelik a családi pótlékot

2011. október 24. 09:26

Az inflációt és a születésszám emelkedését is figyelmen kívül hagyná a családi pótlék befagyasztása, melyet a kormány tervez - írja a Népszava kormányzati dokumentumok alapján.

2011. október 24. 09:26

Legalább négy évig nem emelné a családi pótlék összegét a kormány - írja a Népszava egy kormányzati dokumentumra hivatkozva, amely 2015-ig tartalmazza a tervezett kiadásokat. Eszerint az idén 456 milliárdot, 2015-ben 458 milliárd forintot szán a kormány családtámogatásra. A lap szerint ez az összeg befagyasztását jelentené - az inflációt is figyelmen kívül hagyva -, valamint hogy a kormány nem számol a születő gyermekek növekvő számával.

A Népszava emlékeztet: a KDNP-s Soltész Miklós, aki az akkori ellenzék népjóléti kabinetvezetője volt, jelenleg szociális államtitkár, 2009-ben úgy fogalmazott, elfogadhatatlannak tartja a családi pótlék bármiféle elvonását, szigorítását és eltörlését. Navracsics Tibor a lap szerint korábban azt mondta: szociális, gazdasági és etikai értelemben is igazságtalan, ha családokat érint a megszorítás.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. október 24. 11:09
Csp- ot befagyasztani, adókedvezményt folyamatosan növelni, kiterjeszteni. Az kapjon pénzt aki dolgozik, ne a megélhetési gyerekgyártók. 3 gyerek felett nem adnék CSP-t.
balint60
2011. október 24. 10:38
Idáig jutottunk a "szociális népszavazáskor" meghirdetett történelmi kiegyezéstől a polgárság és a leszakadók között. A Nemzeti Adóemelések Kormánya pofátlanul támogatja a jómódúakat és veszi el még a keveset is a szegényebbektől.
4ttil4
2011. október 24. 10:27
"valamint hogy a kormány nem számol a születő gyermekek növekvő számával" sajnos csak egy bizonyos etnikum körében növekszik ez a szám
blogen
2011. október 24. 10:26
Ez megint egy szánalmas kormányzati intézkedés. Ugyanazt fogják kapni érte, mintha eltörölnék, de mivel megmarad, ezért a kormány egy fölösleges konfliktust vállalt be, hiszen az egyetlen nyereség, az eltörlése esetén csökkenő kiadások elmaradnak, így csak a pofonok jutnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!