Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Csökkentené a büntethetőség korhatárát a Jobbik

2011. szeptember 26. 14:34

A radikális párt 14-ről 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárát.

2011. szeptember 26. 14:34

A Jobbik a jelenlegi 14 helyett 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárát - jelentette be Apáti István és Szilágyi György. A jobbikos képviselők azt mondták, jelenleg egyre több a kiskorú bűnelkövető főleg a vidéki, idős, magatehetetlen emberekkel szemben, és sok esetben a bűnözésre berendezkedett családok a gyermekeket küldik például terményt lopni, mert ők nem büntethetők.

Apáti és Szilágyi indítványukkal a gyermekkor korhatárát 14-ről 12 évre csökkentenék, a fiatalkorúak korhatára pedig 12-től 18 éves korig tartana. A képviselők leszögezték: a módosítás nem azt jelenti, hogy a Jobbik börtönbe küldené a gyerekeket, hanem enyhébb büntetésekkel próbálnák meg még időben eltéríteni őket a bűnözés útjáról.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. szeptember 26. 19:05
Feldughatnank. Mikor buntetnek 14-18 kozottieket? kiskedden
Soma
2011. szeptember 26. 15:44
Ha már! Miért nem építik be a büntetőbe a szülői büntetőjogi felelősséget? 14 éves korig? A korhatár leszállítása ugyan indokolt, mert nem lehet vitatkozni avval, hogy szabad-e gyerekként súlyos bűncselekményeket elkövetni büntetlenül? Természetesen nem! Viszont: Egy 12 éves gyerek nagyban a szülő felügyelete alatt van! A felügyelet elmulasztása legyen súlyos bűn! Nehogy már a 12 éves gyerek legyen azért hibás, mert kicsapják két-három hétre egy bérelt üdülőházba harmincad magával, egyetlen felnőtt nélkül, majd bedrogozva, részegen agyonveri a szomszéd nénit, vagy az osztálytársát? Van egyszerűbb megoldás is: Tessék megengedni, hogy a tanár is nevelhessen. Sőt! Megbeszélhesse a tapasztaltakat a szülővel!
==T==
2011. szeptember 26. 15:35
A kétharmadnak ez eddig nem jutott eszébe?
3M..
2011. szeptember 26. 15:33
Helyes, "minket" ez úgysem érint!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!